500 g. sluoksniuotos tešlos
200 g. sviesto
skardinės kondensuoto pieno
rūgščios uogienės
1.
Trapios tešlos juostas
supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriaus ir
kepti kol paruduos iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps visiškai
atvėsinti.
2.
Kremui kambario temperatūros (bet nebūtinai)
sviestą išplakti iki purumo ir per kelis kartus nuolat plakant supilti
kondensuotą pieną, gerai išplakti iki vientisos purios masės.
3.
Ant maistinės plėvelės tepti šaukštą kremo
toje vietoje kur bus jūsų vyniotinio pagrindas. Tuomet toje vietoje dėti apie 5
juosteles, bei dar 3 juosteles perpjauti per pusę ir dadurti jas iš galo, t.y
prailginti vyniotini dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per
pusę.
4.
Ant išdeliotų juostelių tepti dalį kremo
stengiantis, kad jo pakliutų ir į tarpus. Taip dėlioti visas juosteles.
Priešpaskutinį sluoksnį vietoj kremo aptepti uogiene, tuomet sudelioti
juosteles ant viršaus ir užbaigti vyniotini aptepant jį likusiu kremu. Šitaip
dėliojant jums turi gautis 4 sluoksnių vyniotinis, o likusias juosteles
atidėkite trupiniams tortui papuošti. Visą vyniotini iš karto apsukite maistine
plėvele. Šiuo momentu galite palyginti jo formą, suapvalinti ar kitaip kaip
jums patinka. Tuomet vyniotinį dėkite į šaldytuvą bent parai. Prieš patiekiant
apvoliokite jį trupiniais
Recepto šaltinis: Sviesto lydimai