2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Purus bulvių apkepas su daržovėmis

1 kg. bulvių
 2 didelių morkų
 1 didelio svogūno
 4 skiltelių česnako
 4 v.š. miltų
 3 kiaušinių
 3 v.š. aliejaus
 žiupsnelio muskato riešuto
 druskos

 pipirų
1.    Bulves, morkas ir svogūnus sutarkuokite burokine trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų apkepo papuošimui). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite.
2.   Išplakite kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite aliejų.
3. Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilkite. Supilkite skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps. Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu. Skanaus :)
P.S. Apkepą galima kepti ir keptuvėje. Skanus, paprastas patiekalas bulvių mėgėjams :)

Recepto šaltinis: Aj-receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą