Reikės:
1
pakelio sviesto (180g)
2
puodelių miltų (apie 300 g)
cukraus
cinamono
500 gr.
9 proc. riebumo varškės
1-2 kiaušinių (priklauso nuo varškės šlapumo)
9
didelių obuolių (kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)
Pirmiausiai
nulupu obuolius, išimu sėklytes. Tada pasiruošiu varškę – įmušu
kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku.
Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais
pyragas bekepdamas ir išbėga. Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks
jau beveik kremas. Jei neturit mikserio ne bėda – galima ir rankom varškę
paruošt, tada šis variantas bus panašesnis į gerą kaimišką pyragą.
Kai varškė
paruošta puolu prie tešlos – sviestą apipilu miltais, greit pakapoju su peiliu,
o kai nusibosta su juo švaistytis, pabaigiu pirštais trinti sviestą su miltais.
Turi gautis toks purus smulkus sniegas, bet jei gausis kitaip irgi nieko
baisaus – svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų. Tada į tą
sniegą beriu cukraus ir vis paragauju, turi būt pakankamai saldu, bet ne per
saldu.
Visą sniegą
paskirstau į dvi krūveles, šiek tiek didesnę krūvelę suberiu į kepimo formos
dugną ir tolygiai paskirstau, ant šio pagrindo supilu varškę, prieš tai ją dar
šiek tiek pamakalavusi. Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius
(jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite
burokine tarka). Pjaustau iki pat kepimo formos viršaus, nes obuolių šitam
pyragui niekada nebus per daug. Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius
cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai,
ar nelabai). Aš apiberiu obuolių viršų plonu sluoksniu cukraus ir įdedu nemažai
cinamono. Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios
tešlos. Geriau tešlos perteklių išmeskit,negu užberkit per storai, turi gautis
toks traškus viršutinis sluoksnis kai iškeps, o ne storas sunkus paklotas.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių ir kepkite apie valandą.
Recepto šaltinis: Beatos virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą