400 g maltos jautienos
1 svogūnas
3-4 sk. česnako
1 vnt. saliero
lapkočio
1 didelės raudonos
arba geltonos paprikos
1 raudonas čili
pipiras
1 indelis konservuotų
raudonųjų pupelių
1 indelis konservuotų
savo sultyse smulkintų pomidorų
2 litrų natūralaus
vištienos sultinio
2 š. pomidorų pastos
(arba pomidorų padažo, bet ne kečupo!)
1 a.š. malto kumino
(kadangi neturėjau malto, kuminą tiesiog sugrūdau grūstuve)
Po 1 a.š maltos
kalendros, malto raudonėlio ir maltos saldžiosios paprikos.
- Pirmiausia ruošiame maltą mėsą. Ją apkepame keptuvėje iš visų pusių, sudedame prieskonius ir sudedame į puodą.
- Toje pačioje keptuvėje apkepiname, kol suminkštės, smulkiai pjaustytus svogūnus bei saliero stiebą.
- Tuomet susmulkiname čili pipirą (prieš tai išimkite sėklytes, kad nebūtų per aštru) ir sudedame į keptuvę, kepiname kartu su svogūnais ir salieru. Galiausiai sudedame smulkintą česnaką, pakepiname, kol pradės skleistis česnako kvapas.
- Į puodą ant paruoštos mėsos su prieskoniais sudedame smulkintus pomidorus, papriką, pomidorų pastą ar padažą, užpilame paruoštu sultiniu ir verdame apie 40 minučių.
- Virimo pabaigoje sudedame pupeles, pagardiname, jei reikia, druska bei juodaisiais pipirais.
- Šią sriubą tiekiame kartu su skrudinta balta duona, sutepta sviestu su česnakais ir mėgstamomis žolelėmis.
P.S. Kad nebūtų
per aštru sriubą pagardiname grietine.
Recepto šaltinis: Mamyčių klubas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą