2013 m. rugsėjo 14 d., šeštadienis

Švelniai aštri mėsos ir pupelių sriuba


Reikės:
 400 g maltos jautienos
1 svogūnas
3-4 sk. česnako
1 vnt. saliero lapkočio
1 didelės raudonos arba geltonos paprikos
1 raudonas čili pipiras
1 indelis konservuotų raudonųjų pupelių
1 indelis konservuotų savo sultyse smulkintų pomidorų
2 litrų natūralaus vištienos sultinio
2 š. pomidorų pastos (arba pomidorų padažo, bet ne kečupo!)
1 a.š. malto kumino (kadangi neturėjau malto, kuminą tiesiog sugrūdau grūstuve)
Po 1 a.š maltos kalendros, malto raudonėlio ir maltos saldžiosios paprikos.

  1.  Pirmiausia ruošiame maltą mėsą. Ją apkepame keptuvėje iš visų pusių, sudedame prieskonius ir sudedame į puodą.
  2. Toje pačioje keptuvėje apkepiname, kol suminkštės, smulkiai pjaustytus svogūnus bei saliero stiebą.
  3. Tuomet susmulkiname čili pipirą (prieš tai išimkite sėklytes, kad nebūtų per aštru) ir sudedame į keptuvę, kepiname kartu su svogūnais ir salieru. Galiausiai sudedame smulkintą česnaką, pakepiname, kol pradės skleistis česnako kvapas.
  4. Į puodą ant paruoštos mėsos su prieskoniais sudedame smulkintus pomidorus, papriką,  pomidorų pastą ar padažą, užpilame paruoštu sultiniu ir verdame apie 40 minučių.
  5. Virimo pabaigoje sudedame pupeles, pagardiname, jei reikia, druska bei juodaisiais pipirais.
  6.  Šią sriubą tiekiame kartu su skrudinta balta duona, sutepta sviestu su česnakais ir mėgstamomis žolelėmis.
P.S. Kad nebūtų per aštru sriubą pagardiname grietine.


Recepto šaltinis: Mamyčių klubas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą