Ir kaipgi Užgavėnės be blynų.. :)) Aš pati esu blynų mėgėja, bent kartą į savaitę jie kepami.. Dažniausiai kepu paprastus miltinius blynus ir svarbiausia su kuo didesne įvairove uogienių..:)) O šiandieną nusprendžiau išbandyti blynų tortą ir rezultatas - puikus!! Labai patiko, pats įdaras kaip klasikinių lietinių dažniausiai būna su varške, o dar cinamono aromatas, mm, paprasta ir nepakartojama! Bon appetit! P.S. Nuotraukoje tortukas darytas iš pusės normos.
Blynams reikės:
2 kiaušinių,
1 šaukšto cukraus,
0,25 šaukštelio druskos,
250 ml pieno,
250 ml vandens,
225 g miltų,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus.
Varškės įdarui reikės:
900 g varškės,
6 šaukštų kondensuoto pieno,
0,25 šaukštelio cinamono,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
30 g cukraus,
sviesto formai ištepti,
džiūvėsėlių formai pabarstyti.
Pirmiausia pasigaminkite blynus.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir vandenį,
išmaišykite. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą.
Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai įpilkite porą šaukštų
aliejaus.
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek
tiek aliejaus. Pilkite į keptuvę maždaug 1/3 puodelio tešlos ir kepkite ant
vidutinės ugnies, kol blynas apkeps. Apverskite ir apkepkite kitą blyno pusę.
Iš nurodyto tešlos kiekio išeina maždaug 15 blynų.
Iškepusios blynus, pasiruoškite
įdarą. Varškę sumaišykite su kondensuotu pienu. Įmaišykite cinamoną ir vanilinį
cukrų.
Blynų skersmens torto formą
ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sluoksniuokite blynus į formą,
ant kiekvieno užtepdamos varškės įdaro. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir
aptepkite viršutinį blyną.
Blynų tortą šaukite į orkaitę,
įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros. Kepkite 30-40 minučių. Patiekti reiktų
šaltą.
Skanaus!