2014 m. kovo 30 d., sekmadienis

Skarelės su obuoliais

Iš mamos užrašinės, nuo vaikystės pamėgtos, viduje purios, iš išorės traškios skarelės su obuoliais..:))
Man išėjo 16 pyragėlių.
Stiklinė=200 ml
Reikės:
1 stiklinės alaus
250 g margarino
240 g miltų
4 obuoliai arba du dideli
cukraus pudros pabarstymui
1.      Margariną sutarkuojame burokine tarka.
2.      Supilame alų.
3.      Sudedame miltus.
4.      Šaukštu išmaišome tešlą, išverčiame ant pamiltuotos lentos ar stalo ir išminkome. Tešla turi būti labai minkšta, bet ne lipni. Iškočiojame.
5.      Supjaustome kvadratėliais.
6.      Įdedame skiltelę obuolio ir susukame.
7.      Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min arba kol pagels.
8.      Kai iškepa gausiai apibarstome cukraus pudra, kadangi į tešlą cukraus nededame.

Skanaus!:))

2014 m. kovo 29 d., šeštadienis

Morengai arba orinukai

Super, paprastučiai, tačiau reikalaujantys šiek tiek žinių.:))
Visų pirma baltymus patariama plakti palaikytus kambario temperatūroje, kad dėl temperatūros skirtumo jie nesubliūkštų. Antra, pudrą reikia dėti, kada baltymai jau būna standžiai išplakti.
Aš džiovinau apie 90 laipsnių orkaitėje, apie 2 valandas, kadangi dariau mažiukus.
Galima juos sulipdyti lydytu šokoladu, tikrai labai skanu būtų..;))
Reikės:
Kiaušinių baltymų – 2 vnt. ;
Cukraus pudros – 100g. ;
Citrinos sulčių – nepilnas arbatinis šaukštelis (aš naudojau citrinos rūgšties miltelius)

Baltymus išplakame iki standžių, tačiau ne sausų, putų.
Palaipsniui, plakant, suberti cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis.
Džiovinti 100 laipsnių karščio orkaitėje 4 valandas.
Iškepusių morengų viršų galima apibarstyti kakavos milteliais.
Recepto šaltinis: Virtuali virtuvė

2014 m. kovo 22 d., šeštadienis

Pyragas "Obuolių ruduo"

Labai skanus pyragas, taip jį įvertino ir svečiai..:)) Vienas skaniausių kada valgytų..
Stiklinė 200 ml
Tešlai:
3 kiaušinių tryniai
200 g minkšto sviesto
1/2 st. cukraus (+ 1/2 st. cukraus baltymams išplakti)
2,5 st. miltų
Vanilės
¼ a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių

3 kiaušinių baltymai

6 – 7 obuoliai
cinamono
1.      Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo (kol cukrus ištirps), įmaišyti sviestą, vanilę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
2.      Užminkyti nekietą tešlą. 1/4 - 1/3 tešlos atgnybti ir padėti į šaldiklį
3.      Atskirai inde išplakti kiaušinių baltymus su ¼ st. cukraus iki standumo.
4.      Kepimo formą, išteptą riebalais (jei reikia) iškloti tešla, padengiant dugną ir sieneles.
5.       Ant tešlos sudėti riekutėmis supjaustytus obuolius (kuo daugiau obuolių, tuo skaniau) ir apibarstyti cinamonu.
6.      Ant viršaus lygiai paskleisti išplaktus baltymus.
7.      Iš kameros išimti likusią tešlą ir ant pyrago viršaus užtarkuoti burokine tarka.

8.      Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. (kol gražiai apskrus).

Šaltinis: Supermama.lt

Bandelės su varške

Puikios, ypač karštos su stikline pieno..;}}
Išeiga: 3 skardos
Tešlai reikės:
40 g šviežių mielių (galima naudoti ir sausas mieles: 7 g sausų mielių atitinka 20 g šviežių)
500 ml šilto pieno
4 šaukštai cukraus
3 kiaušiniai (truputį palikti bandelėms patepti)
60 g sviesto
apie 1 kg miltų
žiupsnelis druskos

Varškės įdarui:
apie 400 g varškės
50 gr. cukraus
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1.      Mieles užpilkite visu šiltu pienu ir cukrumi ir palikite suputoti.
2.      Tada sudėkite išlydytą sviestą, druską bei miltus.
3.      Minkykite apie 10-15 min, iki glotnios ir lygios tešlos.
4.      Leiskite pakilti apie valandą, kol padvigubės.
5.      Suformuokite mažus, 40-50 g svorio rutuliukus ir leiskite jiems pakilti.
6.      Tuomet stiklinės dugnu, pamirkytu miltuose išspauskite duobutes ir dėkite paruoštą įdarą, galite naudoti nebūtinai varškę, puikiai tiktų ir mėgstamas džemas.
7.      Kepkite iki 190° įkaitintoje orkaitėje ir kepkite apie 20 minučių.

Varškės įdarui:
1.      Varškę su kiaušinio baltymu, cukrumi ir vanile sutrinkite blenderiu.

 Skanaus!!

Recepto šaltinis: Žurnalas “EDITA” 2014, Kovas, Nr.3, varškės įdaras: Skanus gyvenimas

2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Citrininis aguonų keksas

SUPER!! Labai skanus ir tą pačią ir kitą dieną. Receptas buvo apelsininio kekso, bet aš pakeičiau į citrininio, citrina duoda gaivumo, bet nenustelbia pačio kekso skonio, kuriame dominuoja aguonos.:)) Labai tiktų kaip Kalėdinis kepinys, kuris nereikalauja laiko ir pastangų ir pavyks kiekvienai šeimininkei.:))
120 g aguonų
250 g pieno
200 g minkšto sviesto arba margarino
220 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 v.š. vanilės ekstrakto
1 citrinos žievelės
4 v.š. citrinos sulčių
Orkaitę įkaitinti iki 180-190*C temperatūros.
24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje, ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.
Į kitą dubenį išsijoti miltus ir kepimo miltelius, įberti žiupsnelį druskos.
Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, citrinos žieveles ir citrinų sultis.
Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.
Kepti ~50-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus.

Iškepusį keksą iš formos išimti truputį atvėsintą. Palaikius jį sandariame inde per naktį, bus skanesnis, subrendęs.

2014 m. kovo 18 d., antradienis

Naminė Nutella

Nuotraukoje tik ką pagaminta, vėliau ji sutirštėja, būna tepama.:))
Reikės:
150g lazdyno riešutų
100g pieniško šokolado


Riešutus paskirstykite kepimo formoje, ištiestoje kepiomo popieriumi. Kepkite 180° C temperatūroje apie 10 minučių. Tada riešutus įvyniokite į švarų rankšluostėlį ar popierinį rankšluostį ir trindami, nuimkite odeles. Kai nuimsite odeles, riešutus sutrinkite blenderiu iki visiškos tyrės ir sudėkite lydytą šokoladą. Masę sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.

Šaltinis: Just My Delicious

2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Varškiniai žagarėliai

Super, skanučiai!:)) Greitai pagaminami, receptas praktiškai toks pat kaip spurgų su varške, esantis mano tinklalapyje..:)) Tikrai siūlau išbandyti ir svečiams ir namiškiams tikrai patiks..:))
Reikės:
Varškė: 250 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 2 vnt.
Cukrus: 3 valg. š.
Druska: 1 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 2 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1 valg. š.
Miltai: 200 g (200–300 g)

1. Varškę išsukite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.
2. Kitame dubenyje persijokite miltus, sumaišykite juos su kepimo milteliais ir druska.
3. Po truputį, po kelis šaukštus, vis maišant, į varškės masę berkite miltus. Tešla turi būti minkšta, tačiau nelipni – visų miltų iš karto nesuberkite, nes jų tiek gali ir nereikėti (tai priklauso nuo kiaušinių dydžio bei varškės drėgnumo).
4. Išminkytą tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus ir iškočiokite 1 cm storio lakštą. Supjaustykite jį maždaug 3 cm pločio juostomis. Juostas įstrižais pjūviais padalinkite į norimo ilgio juosteles (lygiagretainio formos tešlos gabalėlius). Kiekvieno gabalėlio centre padarykite išilginį pjūvį, per kurį perkiškite vieną iš tešlos gabalėlio galą, išverčiant jį į priešingą pusę.
5. Kepkite paruoštus žagarėlius įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol žagarėliai išsipūs ir gražiai parus. Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejų. Tuomet perdėkite į lėkštę ar krepšelį ir apibarstykite cukraus pudra.

Iš šio kiekio paruošite apie apie 25–30 varškinių žagarėlių.

Recepto šaltinis: Žalioji virtuvė

2014 m. kovo 14 d., penktadienis

Sluoksniuotos silkės salotos

Puikios salotos, ypač kai norisi kažko naujo penktadieniams be mėsos!:) Už receptą dėkoju Ritai!:))
Reikės:
4 pomidorų
smulkintų šviežių krapų
1 nedidelio raudono svogūno
svogūnų laiškų
2-3 puselių silkių filė aliejuje ( naudojau silpnai sūdytą)
3 šaukštų majonezo
3 šaukštų grietinės
maltų juodų pipirų

Į stiklinį indą dedame skiltelėmis pjaustytus pomidorus, barstome smulkintus  krapus, ant viršaus klojame supjaustytą silkių filė, barstome pipirais, pilame majonezo ir grietinės mišinį ir barstome smulkintus svogūnus ir laiškus.


2014 m. kovo 11 d., antradienis

Sumuštinukai su kiaušiniu ir pomidoru

Labai mėgstami draugų, nuo stalo dingsta pirmieji ir manau tai daug pasako..:))
Reikės:
virtų kiaušinių 12
prancūziško batono
druskos, pipirų
majonezo
pomidoro
minkšto sviesto
kelių skiltelių česnako
1. Batoną supjaustykite riekelėmis, aptepkite sviestu sumaišytu su česnaku ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 10 min, kol apskrus.
2. Kiaušinius sutrinkite blenderiu iki vientisos masės, įdėkite druskos, pipirų, česnako ir sumaišykite su majonezu.
3. Batono riekeles aptepkite pagaminta mase ir uždėkite po riekelę pomidoro.

Skanaus!:))

Šaltinis: žurnalas "Žmonės"

2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Citrininiai sausainiai su šokoladiniu pertepimu

Sausainiams:
110 g sviesto (kambario temperatūros)
90 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 citrinos žievelė
180 g miltų
žiupsnelis druskos
1.      Sviestą išplakite kartu su cukrumi ir citrinos žievele.
2.      Sudėkite trynius ir toliau plakite iki vientisos masės.
3.      Sudėkite miltus sumaišytus su druska.
4.      Tešlą dėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu. Ir skardoje padengtoje kepimo popieriumi spauskite rožės formos sausainius.
5.      Kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol gražiai pagels.
6.      Leiskite jiems pilnai atvėsti, prieš sulipdant su kremu.

Šokoladiniam pertepimui:
50 ml riebios grietinėlės
50 g juodojo šokolado
6 g sviesto

1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).

2014 m. kovo 9 d., sekmadienis

Kepta duona

Kepta duona arba kaip aš ją darau..:)) Paprasta, bet galbūt kam nors bus naudinga.
Šiaip naudoju baltą duoną, bet tinka ir juoda, tik sunkiau matosi kada tinkamas laikas ją baigti kepti :D Bet šį kart turėjau kaip tik tokios. Svarbiausia nupjaustyti duonos pluteles ir perpjauti duoną išilgai, tokio dydžio pakanka. Ir kepti kol apskrus. Iškepusią duoną dėkite ant popierinio rankluostėlio, kad susigertų riebalų perteklius. Tada kiekvieną gerai įtrinti česnaku ir aptepti majonezu, bei pavolioti smulkiai tarkuotame sūryje.
Skanaus!:))

Sviestinis kremas

Tikrai puikus sviestinio kremo receptas..Puikiai išlaiko formą, yra minkštas, lengvai tepamas..:)) Šiam tortui prireikė trigubo kiekio sviestinio kremo. Tortas nuotraukoje 20 cm skersmens ir svėrė 2,7 kg. Receptas: čia
120g kambario temperatūros sviesto
330g cukraus pudros
1-4 šaukštai pieno ar grietinėlės
vanilinio cukraus

Sviestą išsukite su cukraus pudra, iš pradžių naudojant šaukštą, kad masė susijungtų, o po to iš lėto su mikseriu. Po to, kai masės taps vientisa plakite greičiau ir pilkite po vieną šaukštą pieno.

Šaltinis: How to Cook That

2014 m. kovo 4 d., antradienis

Lietinių blynų tortas su varške

Ir kaipgi Užgavėnės be blynų.. :)) Aš pati esu blynų mėgėja, bent kartą į savaitę jie kepami.. Dažniausiai kepu paprastus miltinius blynus ir svarbiausia su kuo didesne įvairove uogienių..:)) O šiandieną nusprendžiau išbandyti blynų tortą ir rezultatas - puikus!! Labai patiko, pats įdaras kaip klasikinių lietinių dažniausiai būna su varške, o dar cinamono aromatas, mm, paprasta ir nepakartojama!  Bon appetit! P.S. Nuotraukoje tortukas darytas iš pusės normos.
Blynams reikės:
2 kiaušinių,
1 šaukšto cukraus,
0,25 šaukštelio druskos,
250 ml pieno,
250 ml vandens,
225 g miltų,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus.
Varškės įdarui reikės:
900 g varškės,
6 šaukštų kondensuoto pieno,
0,25 šaukštelio cinamono,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
30 g cukraus,
sviesto formai ištepti,
džiūvėsėlių formai pabarstyti.

Pirmiausia pasigaminkite blynus. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir vandenį, išmaišykite. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai įpilkite porą šaukštų aliejaus.
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Pilkite į keptuvę maždaug 1/3 puodelio tešlos ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol blynas apkeps. Apverskite ir apkepkite kitą blyno pusę. Iš nurodyto tešlos kiekio išeina maždaug 15 blynų.
Iškepusios blynus, pasiruoškite įdarą. Varškę sumaišykite su kondensuotu pienu. Įmaišykite cinamoną ir vanilinį cukrų.
Blynų skersmens torto formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sluoksniuokite blynus į formą, ant kiekvieno užtepdamos varškės įdaro. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir aptepkite viršutinį blyną.
Blynų tortą šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros. Kepkite 30-40 minučių. Patiekti reiktų šaltą.

Skanaus!

Recepto šaltinis: 5braškės.lt

Karamelinis Tinginys

Skanus tinginys, bet mano širdis visgi linksta prie tradicinio..:)) Bet siūlau išbandyti, galbūt jums šis variantas labiau patiks..
Reikės:
100g sviesto
1 skardinė RUDUDU
400 g sausainių 

Puode maišant su mediniu šaukštu ištirpiname visą sviestą, į sviesta dedame RUDUDU, viską maišome kol pasidaro vientisa masė, gali šonuose būti truputį patirpusio sviesto.
Dubenyje sutraiškome sausainius nedideliais gabalėliais.
Tuomet į puodą supilame sausainius ir viską gerai išmaišome.
Su šaukštu sudedame ant sviestinio popieriaus, suformuojame.
Palaikome šaldytuve pernakt.


Skanaus!!

Šaltinis: Šimtalapis