Super, skanučiai!:)) Greitai pagaminami, receptas praktiškai toks pat kaip spurgų su varške, esantis mano tinklalapyje..:)) Tikrai siūlau išbandyti ir svečiams ir namiškiams tikrai patiks..:))
Reikės:
Varškė: 250 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 2 vnt.
Cukrus: 3 valg. š.
Druska: 1 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 2 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1 valg. š.
Miltai: 200 g (200–300 g)
1. Varškę išsukite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki
vientisos masės.
2. Kitame dubenyje persijokite miltus, sumaišykite juos su kepimo
milteliais ir druska.
3. Po truputį, po kelis šaukštus, vis maišant, į varškės masę
berkite miltus. Tešla turi būti minkšta, tačiau nelipni – visų miltų iš karto
nesuberkite, nes jų tiek gali ir nereikėti (tai priklauso nuo kiaušinių dydžio
bei varškės drėgnumo).
4. Išminkytą tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus
paviršiaus ir iškočiokite 1 cm storio lakštą. Supjaustykite jį maždaug 3 cm
pločio juostomis. Juostas įstrižais pjūviais padalinkite į norimo ilgio
juosteles (lygiagretainio formos tešlos gabalėlius). Kiekvieno gabalėlio centre
padarykite išilginį pjūvį, per kurį perkiškite vieną iš tešlos gabalėlio galą,
išverčiant jį į priešingą pusę.
5. Kepkite paruoštus žagarėlius įkaitintame aliejuje iš abiejų
pusių, kol žagarėliai išsipūs ir gražiai parus. Išvirusius sudėkite ant
popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejų. Tuomet perdėkite į lėkštę ar
krepšelį ir apibarstykite cukraus pudra.
Iš šio kiekio paruošite apie apie 25–30 varškinių žagarėlių.
Recepto šaltinis: Žalioji virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą