2012 m. lapkričio 25 d., sekmadienis

Mielinis pyragas su obuoliais

Tešlos receptas, kaip recepte nurodytame štai čia.

Įdarui reikės 4-5 vidutinio dydžio obuolių.

Ir kiaušinio aptepimui prieš kepant. :)

Eiga:



  

Kepti iki 200° įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

2012 m. lapkričio 23 d., penktadienis

Troškintos paprikos

Visi, kas ragavo šias paprikas, labai išgyrė ir net tie, kurie prieš tai nelabai mėgdavo paprikas, jas pamėgo šiuo būdu pateiktas. :) Aš patiekiu jas su vištienos kepsniais. 
Reikės:
1 kg paprikų
3 - 4 skiltelių česnako
Prieskonių (naudojau vegetos tipo)
0,5 stiklinės balto vyno
aliejaus

Paprikas supjaustykite pailgomis juostelėmis ir troškinkite ant aliejaus kol suminkštės.Baigiant troškintis sudėkite smulkintą česnaką, prieskonius bei supilkite vyną ir dar truputėlį patroškinkite. :)

Man šios paprikos labiausiai tinka prie vištienos. :))

Skanaus!:))

2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Estiška pynė

Reikės:
50 g. sviesto
120 ml pieno
1 a.š. (nubrauktas) sausų mielių
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
2 v.š. cukraus
300 g. miltų


Įdarui:
60 g. kambario temperatūros sviesto
3 v.š. cukraus
2 a.š. cinamono


1. Į pašildytą pieną suberti cukrų bei mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti 15 min, kol suputos.
2. Kitame dubenyje suberti miltus, įdėti druskos, įpilti išlydytą svietą, paplaktą kiaušinį, supilti pakilusias mieles ir išminkyti tešlą. Uždengti ir leisti pakilti apie 1,5 val. Kai tešla pakils, iškočioti į stačiakampį apie 1 cm.
3. Įdarui sviestą išsukti su cukrumi ir cinamonu, ir užtepti ant tešlos. Susukti į volelį. Volelį perpjauti perpus, paliekant neįpjautą vieną galą šiek tiek.
4. Iš dviejų juostų supinti pynę, taip, kad vidinė tešlos pusė (kur yra cinamonas) būtų viršuje. 5. Sujungti abu kraštus į žiedą.
6. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti žiedą ir pakildinti 30 min. Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių ir kepti 25-30 min.

 
Skanaus!!!:)))
 
Recepto šaltinis: Fantazijos viruvėje

Keksiukai su vyšniomis

Iš tokio kiekio išėjo 9 dideli keksiukai.

Reikės:
400 g miltų
200 g cukraus
150 ml vandens
150 g sviesto
3 kiaušinių
1 stiklinės šaldytų vyšnių
1 a. š. vanilinio cukraus
1 š. bulvių krakmolo
1 š. cukraus pudros
2 a.š. kepimo miltelių

Gamyba:
1. Vandenį ir sviestą kaitinti puode kol užvirs, atvėsinti.
2. Kiaušinius išplakti su cukrumi.
3. Vyšnias sumaišyti su krakmolu ir cukraus pudra.
4. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Ir supilti į kiaušinių bei sviesto su vandeniu masę. Įberti vanilinio cukraus.
5. Jei darote su formelėmis, kokios pavaizduotos nuotraukoje, dėkite 2 šaukštus masės, šaukštą uogų ir ant viršaus vėl šaukštą masės.
6. Kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, vėliau temperatūrą sumažinkite iki 150° ir kepkite dar 30 minučių.

Skanaus. :)))

Receptą radau: Skanus gyvenimas

2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Tiramisu

Populiaraus itališko deserto receptukas. :))



Reikės:
1 puodelio stiprios juodos, truputį saldintos kavos
2 kiaušinių
4 šaukštų cukraus
3 šaukštų konjako , brendžio ar Damų likerio
250 g maskarponės sūrio
400 g biskvitinių sausainių ("damų pirštelių")
2 šaukštų kakavos miltelių papuošimui

Gamyba:
1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią),supilti į dubenėlį ir palikti vėsti.
2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė.
3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos.
4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė.
5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų.
6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės.
7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.

Skanaus:)))

Tortas "Juodasis miškas"


Reikės

Vienam biskvitui (tortui reikia dviejų):

3 kiaušinių

150 g. cukraus

100 g. margarino

150 g. miltų

3 kupinų a. šaukštelių kakavos

1 a. šaukštelio nugesintos sodos
 
Kremui:
 
450 ml. grietinėlės

110 g. cukraus pudros

Įdarui:

350 g. vyšnių (šaldytų ar iš kompoto)

Biskvitų sulaistymui:

vyšnių likerio, sirupo ar brendžio

Šokoladiniam sluoksniui:

200 g. juodojo šokolado

4 v. šaukštų grietinėlės

1. Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi.
2. Margariną ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti, kai atvės supilkite į kiaušinių masę, sudėkite kakavą, miltus bei sodą. Viską gerai permaišykite ir supilstykite į kepimo formą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C, dėkite kepti biskvitus apie 20-30 min. kepkite kol įsmeigtas pagaliukas liks sausas. Iškeptus biskvitus atvėsinkite.
4.Biskvitą perpjaukite pusiau, iš dviejų biskvitų gausite 4 biskvitinius sluoksnius, kuriuos reikia sulaistyti.
5. Kremui išplakite šaltą grietinėlę su cukraus pudra.
6. Vyšnias ėmiau šaldytas, jas užpyliau cukrumi, kad nebūtų tokios rūgščios ir palaukiau kol atsileis. Vyšnias nusausinau, o susidariusį sirupą nuo vyšnių sumaišiau su vyšnių likeriu ir sulaisčiau juo biskvitus).
7. Šokoladą ištirpinkite su grietinėle vandens vonelėje ir padėkite kad pradėtų stingti.
8. Kai turite visus sluoksnius paruoštus belieka sutepti tortą.
9. Ant biskvito tepkite puse grietinėlės kiekio, pabarstykite vyšniomis, dėkite kitą biskvito sluoksnį, užpilkite šokolado sluoksnį, ant jo vėl dėkite biskvitą, užtepkite likusia grietinėle, apibarstykite vyšniomis ir uždenkite biskvitu.
10. Suteptą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 12 val. prieš valgant.

Recepto šaltinis: Neringos blogas

2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Lipnios cinamoninės bandelės

Labai skanios, purios, karamelizuotos bandelės.. ;)))
Iš tokio kiekio produktų man išėjo 10 didelių bandelių. :)
Tešlai reikės:
500 g kvietinių miltų
250 ml pieno
1 šaukšto cukraus
20 g šviežių mielių (arba 10 g sausų)
60 g sviesto
1 kiaušinio
1 šaukštelio druskos

Įdarui:

120 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
3 šaukšteliai malto cinamono
Gamyba:
1. Mieles užpilti trupučiu šilto vandens ir apibarstyti šaukšteliu cukraus. Palikti kol pakils.
2. Pieną pakaitinti, kartu su sviestu, kol sviestas ištirps (svarbu, kad jis neužvirtų), įberti cukraus, druskos ir vieną išplaktą kiaušinį.
3. Į pieną supilti iškilusias mieles ir po truputį pilti miltus. Žiūrėkite, kad tešla netaptų per kieta. Kuo ilgiau ją minkysite, tuo mažiau ji lips prie rankų.
5. Išminkytą tešlą dėkite į dubenį pakilti. Uždenkite ją rankšluostėliu. Ji kils apie valandą.
6. Kai tešla jau bus pakilusi, iškočiokite apie 1 cm storio stačiakampį. Aptepkite jį puse kiekio sviesto, apibarstykite daugiau nei puse cinamono ir cukraus mišinio ir susukite į ritinį, jį supjaustykite griežinėliais.
7. Kepimo skardą aukštais kraštais ištepkite likusiu sviestu ir apibarstykite likusiu cinamono ir cukraus mišiniu.
8. Bandeles išdėliokite į skardą, tačiau palikite tarpus, nes kepdamos jos dar kelsis.
9. Kepkite iki 200 ° įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Receptas iš Beatos kepinių knygos.





















2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Mielinės spurgos


Jos tiesiog tobulos, minkštos, purios, kas svarbiausia ir kitą dieną jos išlieka tokios pat šviežios. ;))) Už receptą dėkoju Luko močiutei. ;)))


Reikės:

1 l pieno

5 kiaušinių trynių

150 g sviesto

Cukraus pagal skonį

Žiupsnelio druskos

Mielių

Miltų (tiek, kad neliptų prie rankų ir tešla nebūtų per kieta)

 1 š. aliejaus

Gamyba:

  1. Kiaušinių trynius išplakti ir supilti į šiltą pieną, ten pat supilti lydytą sviestą.
  2. Taip pat sudėti cukrų.
  3. Sudėti miltus.
  4. Sudėti mieles (jas prieš tai užpilti šlakeliu šilto vandens, bei įberti šaukštelį cukraus ir leisti pakilti, suburbuliuoti). Į šiltą masę bet ne į karštą.
  5. Galima įdėti šaukštą aliejaus.
    Skanaus :)))

Kepta duona su majonezo ir sūrio padažu



Duoną pakepinkite. Į puodą įdėkite majonezo, įtarkuokite sūrio, įpjaustykite česnako, šiek tiek pakaitinkite ir suberkite kepintą duoną.

Duona labai gražiai apsivelia padažu. :))

Būtinai išbandykite. ;)))

Skanaus. ;)))

Švilpikai kepti orkaitėje

Greitai pagaminama ir labai gardu. :))


Reikės:

Virtų bulvių

Miltų

Druskos

1 kiaušinio

Gamyba:

  1. Bulves sumalkite mėsmale.
  2. Įdėkite miltų, bet svarbu, kad tešla būtų ne per kieta.
  3. Įdėkite žiupsnelį druskos.
  4. Įmuškite kiaušinį. Ir gerai išmaišykite.
  5. Skardą ištepkite sviestu, kad švilpikai nepriliptų prie skardos.
  6. Kepkite iki 230° įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus ir tada apverkite ir taipogi pakepkite.


Skanaus!! ;)

2012 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

Bulvių kukuliai su varške ir sūriu (kroketai)

Labai puikus patiekalas, kada lieka virtų bulvių ir neturime jų kur dėti. ;))
 
 Reikės:
 1 kg bulvių
 1 pakelio varškės
 1 kiaušinio
 2 šaukštų krakmolo
 2 šaukštų miltų
 Fermentinio sūrio
 Druskos
 
1. Bulves išvirkite ir sutrinkite.
2.Gautą bulvių masę sumaišykite su varške ir pagardinkite druska bei cukrumi (pagal skonį).
3.Įmuškite vieną kiaušinį, įberkite krakmolo, miltų ir viską gerai iškočiokite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų.
4.Tešlą padalinkite į lygius gabaliukus, į vidų idėkite šiek tiek tarkuoto sūrio, gražiai užlipinkite, kad gautųsi apvalūs kukuliai ir meskite į verdantį aliejų.
5.Kepkite tol, kol kukuliai gražiai apskrus.
 
Skanaus :)))
 
Receptą radau: čia


2012 m. lapkričio 2 d., penktadienis

Varškės sūris keptas orkaitėje

Sūrį supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite kmynais, provanso žolelėmis, druska, pipirais ir kepti kol apskrus 180 laipsnių orkaitėje :)))