Tešlai reikės:
500 g kvietinių miltų
250 ml pieno
1 šaukšto cukraus
20 g šviežių mielių (arba 10 g sausų)
60 g sviesto
1 kiaušinio
1 šaukštelio druskos
Įdarui:
120 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
3 šaukšteliai malto cinamono
Gamyba:
1. Mieles užpilti trupučiu šilto vandens ir apibarstyti šaukšteliu cukraus. Palikti kol pakils.
2. Pieną pakaitinti, kartu su sviestu, kol sviestas ištirps (svarbu, kad jis neužvirtų), įberti cukraus, druskos ir vieną išplaktą kiaušinį.
3. Į pieną supilti iškilusias mieles ir po truputį pilti miltus. Žiūrėkite, kad tešla netaptų per kieta. Kuo ilgiau ją minkysite, tuo mažiau ji lips prie rankų.
5. Išminkytą tešlą dėkite į dubenį pakilti. Uždenkite ją rankšluostėliu. Ji kils apie valandą.
6. Kai tešla jau bus pakilusi, iškočiokite apie 1 cm storio stačiakampį. Aptepkite jį puse kiekio sviesto, apibarstykite daugiau nei puse cinamono ir cukraus mišinio ir susukite į ritinį, jį supjaustykite griežinėliais.
7. Kepimo skardą aukštais kraštais ištepkite likusiu sviestu ir apibarstykite likusiu cinamono ir cukraus mišiniu.
8. Bandeles išdėliokite į skardą, tačiau palikite tarpus, nes kepdamos jos dar kelsis.
9. Kepkite iki 200 ° įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Receptas iš Beatos kepinių knygos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą