Žemaičių blynai dažniausiai man neišeidavo tokie, kokių noriu, tai yra per minkšti, begalę receptų išbandžiau, o dabar atradau tobulą. :))
Įdarui naudojau virtą vištieną su keptais svogūnais ir kepintus pievagrybius su kepintais svogūniukais. :))
Veikiau tai ne receptas, o patarimas, tad kiekių tikslių nenurodau :)
Bulves išvirkite su lupena, nulupkite ir sumalkite. Po to į jas įmuškite kiaušinį ar du, įdėkite druskos. Viršų sulyginkite ir padalinkite į keturias dalis, vieną dalį iškabinkite ir į ją pilkite krakmolo nei daugiau nei mažiau ir po to viską gerai išminkykite.
Nuotrauka paimta iš čia.
Idėją radau čia.
2015 m. vasario 20 d., penktadienis
Omletas su pievagrybiais
Dviem valgytojams sunaudojau:
2 kiaušinius
~ 0,5 stiklinės pieno
druskos, pipirų
sviesto (įdėjau pora riekelių)
aliejaus
~100 g pievagrybių
saujelė krapų
Kiaušinius išplakiau su pienu. Sudėjau riekelėmis pjaustytus pievagrybius, krapus, bei druską su pipirais. Kepiau ant sviesto su trupučiu aliejaus.
2 kiaušinius
~ 0,5 stiklinės pieno
druskos, pipirų
sviesto (įdėjau pora riekelių)
aliejaus
~100 g pievagrybių
saujelė krapų
Kiaušinius išplakiau su pienu. Sudėjau riekelėmis pjaustytus pievagrybius, krapus, bei druską su pipirais. Kepiau ant sviesto su trupučiu aliejaus.
2015 m. vasario 18 d., trečiadienis
Biscotti sausainiai
Biscotti, kitaip dar vadinami "du kart kepti sausainiai" ir yra kilę iš Italijos. Labai skanūs, kieti ir traškūs.. :))
2 kiaušinių
150 g. cukraus
200 g. miltų
1 a.š. kepimo
miltelių
100 g. migdolų
1 apelsino
žievelės (nutarkuotos, tik oranžinės dalies)
1. Kiaušinius suplakame su cukrumi iki purumo.
2. Į tą pačią masę sudėkite miltus, kepimo
miltelius, migdolus ir apelsino žievelę. Viską dar kartą gerai
išmaišykite.
3. Ant miltuoto paviršiaus išimkite pusę masės ir
rankomis sufomuokite kaip nedidelį rastą, ar mažą duonos kepalėlį. Jį
perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tą patį padarykite ir su
likusia mase. Abu kepalėliai turėtų tilpti ant tos pačios skardos.
4. Šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepame 30 min.
5. Po pusvalandžio išimame kepalėlius. Ilgai
nedelsdami, leidus jiems atvėsti tik tiek, kad galima būtų nenusideginant
liesti, supjaustome įstrižai, kaip kad pjaustytumėte prancūzišką batoną.
6. Visus supjaustytus sausainius sudedame atgal į
skardą ir dedame kepti dar 10-15 min. Maždaug po pusės laiko juos dar
apverčiame, kad sausainukai gražiai apkeptų iš abiejų pusių.
Recepto šaltinis: Little things
2015 m. vasario 15 d., sekmadienis
Malta mėsa įdarytos bulvės
Paprasta, greita ir sotu :)
Reikia:
bulvių maltos
mėsos
mėsos prieskonių
pipirų
druskos
česnako
fermentinio
sūrio
majonezo
Bulves nuskutame, perpjauname perpus.
Bulvių apačią truputį nupjauname, kad bulves būtų
patogiau statyti į kepimo indą, vidų išskobiame šaukštu ar peiliu (aš skobiau
su bulvių skustuku), kad būtų vietos mėsai.
Bulves kelias minutes apverdame pasūdytame
vandenyje, atvėsiname.
Mėsą sumalame, įberiame mėsos prieskonių, pipirų,
druskos ir įspaudžiame kelias skilteles česnako.
Paruošta mėsa įdarome bulvių puseles.
Jas sudedame į aliejumi išteptą skardą ar kepimo
indą ir kepame iki 200 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol bulvės suminkštės.
Baigus kepti puselių viršų apdedame tarkuotu
fermentiniu sūriu sumaišytu su majonezu ir dar apie 20 minučių pakepame kol
išsilydys sūris.
P.S. bulvių ir mėsos kiekiai nenurodyti, nes
priklauso nuo jūsų kepimo indo ar norimo bulvių kiekio.
Smėlinės tešlos žiedai su riešutais
Trapūs sausainiai, puikiai tiks prie puodelio kavos. :))
Man gavosi 3 skardos, formytės skermuo 5 cm, viduriuko - 2 cm.
Man gavosi 3 skardos, formytės skermuo 5 cm, viduriuko - 2 cm.
15 žiedų
skersmuo maždaug 8 cm
Produktai:
200g sviesto
kambario temperatūros
130g cukraus
pudros
350g miltų
2 kiaušiniai (+ vienas aptepimui)
1 a. š.
vanilinio cukraus
žiupsnelio
druskos
0,5 a.š. kepimo miltelių
maždaug 65 g
riešutų (pagal skonį, aš naudojau migdolus)
1. Riešutus
smulkiai sukapojame ir lengvai apkepiname. (Susmulkinau blenderiu, su specialiu
indeliu).
2.
Miltus sumaišome su kepimo
milteliais ir persijojame.
3.
Sviestą, kiaušinius, cukraus
pudra, druską,vanilinį cukrų išsukame kol cukrus ištirps.
4.
Dedame persijotus miltus ir
greitai užminkome tešlą. Dedame ją į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
5.
Stalą gerai pabarstome su miltais
ir iškočiojame tešlą kad būtų maždaug 7 mm storio.
6.
Išspaudžiame apskritimus o tada
viduje išspaudžiame centrą, turi gautis žiedas.
7.
Išplakame kiaušinį, sutepame
žiedus ir apibarstome riešutais.
8. Kepimo
skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame sausainius.Orkaitę įkaitiname
iki 180°C, kepame maždaug 20 min.
Recepto šaltinis: Tango su samčiais
2015 m. vasario 12 d., ketvirtadienis
Vištienos kepenėlių paštetas
Iš tikrųju kepenėlių paštetą pati gaminau pirmą kartą, bet be galo mėgstu mamos gaminamą su brendžiu.. :)) Tačiau pamačiau įrašą blog'e "Little things..." ir nusprendžiau pati pasigaminti pašteto, ingridientus pasiderindama pagal savo skonį, kadangi nemėgstu saliero jo nedėjau, kaip ir čiobrelių nedėjau, naudojau tik druską ir pipirus. :) Skonis tikrai laaabai geras, labai rekomenduoju, pati gaminsiu tikrai ne kartą! Aš gaminau iš pusės normos, gavosi tiek keik matosi dubenėlyje, tačiau receptą nurodau originalų.
Reikės:
500 g.
vištienos kepenėlių
1/2 nedidelio
saliero galvos
2 morkų
1 svogūno
20 g. sviesto
1 kietai virto
kiaušinio
Čiobrelių
(tinka džiovinti ar švieži. Pakeisti galima rozmarinu)
Drusko/pipirų
1. Visas daržoves nusilupame. Svogūną susipjaustome
kubeliais, morkas ir salierą susitarkuojame. Viską kepame keptuvėje, ant
vidutinės kaitros, kad daržovės pasidarytų minkštos.
2. Pasiruošiame kepenėles: jas nuplauname (kol
daugiau mažiau nebelieka kraujo), nusipjaustome visas keistas ir neptrauklias
odytes. Susipjaustome nedideliais gabalėliais, taip jos greičiau apkeps. Kepame
truputėlyje sviesto (nesudėkite viso kiekio) ir šlakelyje aliejaus. Ar jos
iškepusios galite patikrinti perpjaudami didesnį gabaliuką - vidus kaip ir
išorė turi būti pilkos spalvos.
3. Visas iškeptas daržoves ir kepenėles sudedame į
vieną indą. Sudedame visa sviesta pjaustytą mažesniais kubeliais, dedame
druskos ir pipirų. Taip pat įdedame ir kietai virtą kiaušinį. Viską
blenderiu sutriname iki vientisos masės. Paragaujame ir prisitaikome, ar reikia
daugiau prieskonių.
Recepto šaltinis: Little things...
2015 m. vasario 4 d., trečiadienis
Faršo lizdeliai - kartojimas
Šiuos kotletukus kepu gana dažnai, šį kart kartu su morkomis ir svogūnais dar pakepinau smulkintus šaldytus baravykus. O bulves supjausčiau skiltelėmis, apviriau apie 10 minučių, pabarsčiau krapais, druska, kmynais, apšlaksčiau aliejumi ir kepiau iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 minučių kartu su kotlečiukais, kol gražiai apskrudo. :))
Receptukas čia
2015 m. vasario 3 d., antradienis
Plikytų pyragaičių tortas
Gaivus, lengvai pagaminamas torčiukas :))
Forma - 25 cm
skersmens.
Plikyti pyragaičiai
190g pieno
(vandens)
90 g sviesto
(margarino)
150 g miltų
žiupsnelis
druskos
0,5 a.š.cukraus
3 kiaušiniai
didesni
Kepame 220°C temperatūroje kol paruduos. Aš kepiau
~20 min.
Orkaitės atidarinėti negalima, išimti reikia, kai
truputį pravės.
Pakaitiname vandenį ar pieną (su pienu pyragėliai
būna minkštesni) puodelyje su sviestu, druska ir cukrumi iki užvirimo, supilame
miltus ir gerai išsukame iki vientisos masės, sukame kol atšoka nuo puodo
sienelių ir sulimpa į vieną kamuoliuką. Truputį atvėsiname ir dedame po vieną
kiaušinį, vis gerai išsukant iki vientisos masės. Paruoštą tešlą sudedame į
konditerinį maišelį ir išspaudžiame pailgus pyragėlius.
Kremas:
400 g kreminės
varškės (galima dėti ir paprastą, tik pertrinti per sietelį)
200 ml Lemon
curd citrininio kremo
300 - 400 ml
grietinėlės 36% (galima naudoti ir grietinę arba jogurtą)
5 v.š. cukraus
pudros (ragaukit pagal skonį)
20 g želatinos
'Oetker'
100 ml šalto
vandens
0,5 indelio
Rududu (pyragėliams įdaryti)
Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir
paliekame išbrinkti.
Ištriname varškę su citrininiu Lemon curd kremu,
supilame paplaktą grietinėlę, cukraus pudrą. Gerai išmaišome. Supilame
ištirpintą atvėsintą želatiną.
Kiekvieną pyragėlį išilgai įpjauname aštriu peiliu
ir į vidų įtepame Rududu, lengvai suspaudžiame.
Imame formą nuimamais kraštais, į dugną įpilame
truputėlį kremo ir išklojame įdarytais pyragėliais.
Tada užpilame pusę varškės kremo ir sudedame antrąją
pyragėlių eilę ir supilame likusį kremą.
Statome į šaldytuvą porai valandų.
Kai tortukas sutingsta, puošiame pagal savo
fantaziją.
Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį
2015 m. vasario 2 d., pirmadienis
Plikyti pyragaičiai 2
Puikūs pyragaičiai, skanūs ir vieni, bet jei darau su įdaru naudoju "Rududu" karamelę, lemon curd arba kreminę varškytę sumaišytą su plakta grietinėle.. :))
190g pieno arba vandens
90 g sviesto
150 g miltų
žiupsnelis druskos
0,5 a.š.cukraus
3 kiaušiniai didesni (man prireikė visų 5)
Pakaitiname vandenį ar pieną (su pienu pyragėliai būna minkštesni) puodelyje su sviestu, druska ir cukrumi iki užvirimo, supilame miltus ir gerai išsukame iki vientisos masės, sukame kol atšoka nuo puodo sienelių ir sulimpa į vieną kamuoliuką. Truputį atvėsiname ir dedame po vieną kiaušinį, vis gerai išsukant iki vientisos masės. Tešla turi gautis riebios grietinės konsistencijos, turi būti blizgi ir pyragėliai lengvai formuojami, tačiau išlaikantys formą.
Dedame į skardą suformuotus kamuoliukus. Formuoti galima išspaudžiant konditeriniu maišeliu arba tiesiog dėlioti į skardą valgomu šaukštu. Žiūrint kokio dydžio norėsite pyragėlių.
Kepame 220°C emperatūroje kol paruduos. Aš kepiau ~20 min.
Orkaitės atidarinėti negalima, išimti reikia, kai truputį pravės.
Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)