190g pieno arba vandens
90 g sviesto
150 g miltų
žiupsnelis druskos
0,5 a.š.cukraus
3 kiaušiniai didesni (man prireikė visų 5)
Pakaitiname vandenį ar pieną (su pienu pyragėliai būna minkštesni) puodelyje su sviestu, druska ir cukrumi iki užvirimo, supilame miltus ir gerai išsukame iki vientisos masės, sukame kol atšoka nuo puodo sienelių ir sulimpa į vieną kamuoliuką. Truputį atvėsiname ir dedame po vieną kiaušinį, vis gerai išsukant iki vientisos masės. Tešla turi gautis riebios grietinės konsistencijos, turi būti blizgi ir pyragėliai lengvai formuojami, tačiau išlaikantys formą.
Dedame į skardą suformuotus kamuoliukus. Formuoti galima išspaudžiant konditeriniu maišeliu arba tiesiog dėlioti į skardą valgomu šaukštu. Žiūrint kokio dydžio norėsite pyragėlių.
Kepame 220°C emperatūroje kol paruduos. Aš kepiau ~20 min.
Orkaitės atidarinėti negalima, išimti reikia, kai truputį pravės.
Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą