2015 m. vasario 3 d., antradienis

Plikytų pyragaičių tortas

Gaivus, lengvai pagaminamas torčiukas :))
Forma - 25 cm skersmens.
Plikyti pyragaičiai
190g pieno (vandens)
90 g sviesto (margarino)
150 g miltų
žiupsnelis druskos
0,5 a.š.cukraus
3 kiaušiniai didesni
Kepame 220°C temperatūroje kol paruduos. Aš kepiau ~20 min.
Orkaitės atidarinėti negalima, išimti reikia, kai truputį pravės.
Pakaitiname vandenį ar pieną (su pienu pyragėliai būna minkštesni) puodelyje su sviestu, druska ir cukrumi iki užvirimo, supilame miltus ir gerai išsukame iki vientisos masės, sukame kol atšoka nuo puodo sienelių ir sulimpa į vieną kamuoliuką. Truputį atvėsiname ir dedame po vieną kiaušinį, vis gerai išsukant iki vientisos masės. Paruoštą tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame pailgus pyragėlius.
Kremas:
400 g kreminės varškės (galima dėti ir paprastą, tik pertrinti per sietelį)
200 ml Lemon curd citrininio kremo
300 - 400 ml grietinėlės 36% (galima naudoti ir grietinę arba jogurtą)
5 v.š. cukraus pudros  (ragaukit pagal skonį)
20 g želatinos 'Oetker'
100 ml šalto vandens
0,5 indelio Rududu (pyragėliams įdaryti)
Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Ištriname varškę su citrininiu Lemon curd kremu, supilame paplaktą grietinėlę, cukraus pudrą. Gerai išmaišome. Supilame ištirpintą atvėsintą želatiną.
Kiekvieną pyragėlį išilgai įpjauname aštriu peiliu ir į vidų įtepame Rududu, lengvai suspaudžiame.
Imame formą nuimamais kraštais, į dugną įpilame truputėlį kremo ir išklojame įdarytais pyragėliais.
Tada užpilame pusę varškės kremo ir sudedame antrąją pyragėlių eilę ir supilame likusį kremą.
Statome į šaldytuvą porai valandų.

Kai tortukas sutingsta, puošiame pagal savo fantaziją.

Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį

2 komentarai:

  1. Pirmą kartą tokį receptėlį matau, tikrai vertas išbandymo! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paprastai pagaminamas, bet ir labai skanus, toks gaivus ir neriebus :))

      Panaikinti