Reikės:
500 g.
vištienos kepenėlių
1/2 nedidelio
saliero galvos
2 morkų
1 svogūno
20 g. sviesto
1 kietai virto
kiaušinio
Čiobrelių
(tinka džiovinti ar švieži. Pakeisti galima rozmarinu)
Drusko/pipirų
1. Visas daržoves nusilupame. Svogūną susipjaustome
kubeliais, morkas ir salierą susitarkuojame. Viską kepame keptuvėje, ant
vidutinės kaitros, kad daržovės pasidarytų minkštos.
2. Pasiruošiame kepenėles: jas nuplauname (kol
daugiau mažiau nebelieka kraujo), nusipjaustome visas keistas ir neptrauklias
odytes. Susipjaustome nedideliais gabalėliais, taip jos greičiau apkeps. Kepame
truputėlyje sviesto (nesudėkite viso kiekio) ir šlakelyje aliejaus. Ar jos
iškepusios galite patikrinti perpjaudami didesnį gabaliuką - vidus kaip ir
išorė turi būti pilkos spalvos.
3. Visas iškeptas daržoves ir kepenėles sudedame į
vieną indą. Sudedame visa sviesta pjaustytą mažesniais kubeliais, dedame
druskos ir pipirų. Taip pat įdedame ir kietai virtą kiaušinį. Viską
blenderiu sutriname iki vientisos masės. Paragaujame ir prisitaikome, ar reikia
daugiau prieskonių.
Recepto šaltinis: Little things...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą