2013 m. gegužės 29 d., trečiadienis
Baltojo šokolado keksiukai
Receptas čia
Šį kart su šaldytomis mėlynėmis.:))
Kai tešlą sudėsite į formeles, į kiekvieną keksiuką įberkitę šviežių ar šaldytų mėlynių.
Skanaus!
2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis
Jogurtinis tortas
Reikės:
1 l persikų skonio jogurto (tačiau galite
naudoti kokį jūs mėgstate)
Vanilinio cukraus
2 skirtingų skonių želė (pasidaryti iš anksto)
2 bananų
3 v.š. su
kaupu želatinos
200 ml vandens želatinai išbrinkinti
6 v.š. cukraus
P.S. Bet iš esmės
įdarui galite naudoti ką tik mėgstate, aš vasarą įdedu braškių, recepto autorė
pataria įdėti saujelę kepintų žemės riešutų.
- Želė pasidarykite iš anksto, kad spėtų
sustingti. Aš pasidarau iš vakaro.
- 200 ml vandens stiklinėje išbrinkinti 3
šaukštus želatinos.
- Į jogurtą suberti cukrų bei vanilinį
cukrų. Ir išplakti plaktuvu.
- Išbrinkusią želatiną kaitinti garų
vonelėje, kol ištirps, tik neleiskite jai užvirti.
- Želatiną po truputį pilkite į jogurtą,
nuolatos maišydami.
- Formą ištepkite aliejumi. Pilkite sluoksnį joguto, padėkite į šaldytuvą pastingti. Tada sudėkite želė gabalėlius, bananus ir vėl užpilkite sluoksniu jogurto, ir taip palaipsniui, kol sudėsite visus turimus ingriedintus ir supilsite visą jogurto masę. Tokių sluoksniu galite daryti kiek norite.
Recepto šaltinis: Žurnalas “Klubas”.
2013 m. gegužės 24 d., penktadienis
Pikantiški sumuštinukai
Greitas ir paprastas užkandis.:))
Reikės:
Duonos
Virtų kiaušinių
Majonezo
Kečupo
Krapų
Česnako
Druskos
Duonos riekeles pakepinkite aliejuje. Ištrinkite česnaku, apibarstykite druska. Tada aptepkite majonezu, sudėkite riekelėmis pjaustytą kiaušinį, užspauskite kečupo ir pabarstykite krapais.
Skanaus!:))
Reikės:
Duonos
Virtų kiaušinių
Majonezo
Kečupo
Krapų
Česnako
Druskos
Duonos riekeles pakepinkite aliejuje. Ištrinkite česnaku, apibarstykite druska. Tada aptepkite majonezu, sudėkite riekelėmis pjaustytą kiaušinį, užspauskite kečupo ir pabarstykite krapais.
Skanaus!:))
2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis
Crepes su bananais
12 didelių blynų reikės:
4 šaukštai
tirpinto sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė
pieno ( 250 ml. )
1 stiklinė
miltų
Druskos
Crepams ištirpiname sviestą ,atvėsiname,tada
dedame kambario temperatūros kiaušinius ir plakame,pilame pieną ,dedame miltus
,druską ir maišome ,kad neliktų gumuliukų. Toliau kepame kaip lietinius. Bananus perpjauname per pusę ir įsukame į blynelius.
Skanaus.;))
Recepto šaltinis: Skanu, gražu ir su meile... Rita
2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis
Pyragas "Zebriukas"
200 g sviesto;
4 kiaušinių;
200 g bulvių krakmolo;
1 stiklinės cukraus;
2 v. š. su kaupu miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
3 a. š. kakavos;
šaukštelio vanilinio cukraus.
1. Minkštą sviestą triname su cukrumi iki purumo.
2. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
3. Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
4. Šaukštu lėtais judesiais įmaišome į skystąją tešlą.
5. Tešlą dalijame į dvi lygias dalis. Į vieną jų įmaišome kakavos miltelius, o į kitą tiek pat miltų (tris šaukštelius). Tai reikalinga tam, kad abi tešlos dalys būtų vienodo klampumo, antraip sunkesnioji dalis nusės į dugną ir sugadins dryžuotumą.
6. Dabar didžiausias "žaidimas". Į riebalais pateptą kepimo formą, geriau apvalią, dedame šaukštą baltos tešlos ir šiek tiek palaukiame. Toliau - šaukštą rudos tešlos ir vėl palaukiame. Vėl baltos, po to vėl rudos ir taip, kol sudėsime visą tešlą. Tešlą reiktų stengtis dėti į patį viduriuką, formos nejudinti ir nekratyti. Tešla pati pasiskirstys, kaip beatrodytų klampi. Ir nieko baisaus, jei sluoksneliai iš viršaus uždengs vienas kitą. Žodžiu dėliojam, truputį palaukiam ir vėl dėliojam...
7. Formą su tešla pašauname į 180 laipsnių kaitros orkaitę ir kepame 30 - 40 minučių arba kol įbestas medinis pagaliukas iš vidurio išlenda sausas.
Skanaus!:)))
Recepto šaltinis: Tarp vėjo gūsių
2013 m. gegužės 7 d., antradienis
Vištienos dešra – Salchichon de pollo
Reikės:
0.5 kg žalios vištienos filė
Paprikų (naudojau geltoną ir oranžinę)
kelių juodų alyvuogių
2 kiaušinių baltymų
2 v.š. bulvių krakmolo
300 ml grietinėlės 30%
1 didesnės skiltelės česnako
1 a. š. druskos
pipirų
Vištienos filė pasmulkiname, sudedame į virtuvinį
smulkintuvą (blenderį) , supilame grietinėlę, sudedame kiaušinių baltymus ir
įdedame skiltelę česnako ir krakmolą. Viską susmulkiname iki vientisos masės. BŪTINA
smulkinti tik „blenderiu“, su mėsmale sumalti netinka!!!
Į masę suberiame druską, pipirus, žoleles, mėgiamus
prieskonius. Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į višitenos
masę. Ten pat sudedame pjaustytus džiovintus pomidorus, alyvuoges.Viską gerai
išmaišome.
Imame dvigubą folijos lapą, ant jo dedame vištienos masę.
Susukame storą vyniotinį. Folijos galus užrišame. Visą vyniotinį stipriai
surišame su siūlu ar virvute.
Kišame vyniotinį į 2 maistinius maišelius. Jų galus ir visą
vyniotinį taip pat surišame stipriai.
Dedame vyniotinį į puodą su verdančiu vandeniu. Vyniotinis
turi laisvai plaukioti, todėl puodą imame kuo didesnį. Verdame 40 min. Išimame
iš puodo ir paliekame atvėsti. Nakčiai dedame į šaldytuvą. Neišvyniojame. Kitą
dieną vyniotinį jau galima išvynioti ir skanauti
Labai skani, natūrali virta dešra! Pasigaminti tikrai nėra
sudėtinga. Į dešrą priedų galima ir nedėti, jei nenorite. Iš šios normos gavosi
850 g dešros.
P.S. Priedus galite rinktis kokius tik norite, galite išvis jų nedėti.:)
P.S. Priedus galite rinktis kokius tik norite, galite išvis jų nedėti.:)
Recepto šaltinis: Virtuvės kertelės
2013 m. gegužės 4 d., šeštadienis
Biskvitinis medaus tortas
26
cm. skersmens 10-čiai lakštų reikės:
180
gr. sviesto
180
gr.cukraus
4
dideli kiaušiniai
480
gr. medaus
2
a. š. sodos
630
gr. miltų
1. Visus
lakštams skirtus produktus, išskyrus miltus ir sodą sudėti į puodą, kurį
įstatyti į kitą indą su verdančiu vandeniu.
2. Masę,
nuolat maišant (kad nesuvirtų kiaušiniai), kaitinti ant garų, kol viskas
ištirps ir masė taps vientisa.
3. Tuomet sudėti gesintą actu sodą, permaišyti ,
suberti persijotus miltus ir išmaišyti tešlą. Tešla gaunasi nei skysta nei
tokia kieta, kad paimtum į rankas. Na tokia maišoma šaukštu :) Paruoštą tešlą
pastatyti į šaldytuvą 10-12 val.
4. Po to tešlą išimti ir palaikyti 3-6 val.
kambario temperatūroje. Iš kepimo popieriaus išsikirpti 10 26 cm. apskritimų,
ant kiekvieno dėti 3 šaukštus paruoštos tešlos ir šaukštu arba silikonine
mentele tolygiai paskirstyti per visą plotą. Kad tešlą būtų lengviau tepti,
šaukštą arba mentelę pamirkyti vandenyje.
5. Paruoštą
kepimui lakštą dėti į skardą ir uždėti formos šonus, kad kepant nesiplėstų į
ploti, o kiltų į aukštį. Pastatyti į 180 C. įkaitintą orkaitę ir kepti 7-10
min., kol lakštas gražiai paruduos. Lakštui iškepus, atvėsinti ir nuimti nuo
kepimo popieriaus.
Kremas:
500
gr. grietinės
600
gr. grietinėlės
200
gr. cukraus
30
gr. želatinos
citrina
1. Išplakti
grietinėlę, atskirame inde grietinę su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę,
įspausti sultis palengva sumaišyti abi mases.
2. Želatiną
užpilti maždaug 80 ml. šilto vandens, leisti išbrinkti, išmaišyti ir
pakaitinti, kol ištirps. Atvėsinus palengva supilti į kremą. Permaišyti ir
pastatyti 15-20 min. šaltai.
3. Biskvitus
sulaistyti šalta juoda arbata.
Sutepti
lakštus.
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)