2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Baltojo šokolado keksiukai


Labai skanūs, purūs, drėgni keksiukai. ;}

Reikės:

100 g baltojo šokolado

100 ml pieno

150 gr cukraus

2 kiaušinių

60 g minkšto sviesto

120 g mil

1 šaukštelio kepimo miltelių

Gamyba:
 
  1. Baltajį šokoladą sulaužykite gabalėliais, į puodą supilkite pieną, suberkite pusę cukraus ir sudėkite šokoladą. Pakaitinkitite iki kol šokoladas su cukrumi ištirps.
  2. Dubenyje pradėkite plakti minkštą sviestą. Kai ims balti, suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, masė turi būti panaši į purų sviestinį kremą. Tada įmuškite vieną kiaušinį ir toliau plakite. Kai šis kiaušinis bus išplaktas, įmuškite kitą ir vėl plakite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto ir kiaušinių masę. Išmaišykite, tešla bus tiršta.
  4. Dabar pamažu pilkite pieno ir šokolado mišinį ir vėl gerai išmaišykite.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180° . Tešla gaunasi skysta. Supilstykite ją į formeles. Kepkite apie 20 minučių, kol jie pakils ir sutvirtės.
Receptą radau "Beatos kepinių knygoje".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą