2015 m. kovo 10 d., antradienis

Biskvitinis medaus tortas

Kiek esu valgius ir pati darius medaus tortų, jie man didžiulio įspūdžio nepalikdavo. Tie iš lakštų kažkaip gaunasi per sausi, o va šis - tooobulas, dabar jis man vienas skaniausių tortų.. :))) O ir darbo mažiau nei kepti lakštus atskirai. Beje, čia laaabai tinka sluoksnis perteptas uogiene, aš naudojau trintus serbentus. Ir kremas gaunasi purus ir standus, nereikia nei želatinos, svarbiausia naudoti 36% riebumo grietinėlę ir 40% riebumo grietinę (kiek mačiau būna tik "Dvaro").
 Gaunasi apie 2 kg tortas.
26 cm skersmens tortui reikės:
Biskvitui:
200 g medaus (tinka ir dirbtinis)
180 g cukraus
200 g margarino (naudojau sviestą)
2 a. š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
~400 g miltų
žiupsnio cinamono, gvazdikėlių
Kremui:
400 ml grietinėlės (36% rieb.)
380 g „Dvaro“ grietinės (40%)
~100 g cukraus
žiupsnelis vanilinio cukrus
citrinos žievelė ir sulčių pagal skonį (naudojau pusę didelės citrinos)                   
Sulaistymui:
Vanduo su cukrumi ir citrina
Biskvitas.
1.      Į vidutinio dydžio puodą sudėkite cukrų, medų, sviestą, druską, cinamoną ir gvazdikėlius. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol gausite vientisą masę ir ji užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
2.      Į atvėsusią masę po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
3.      Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
4.      Suberkite miltus į plakinį iš gerai išmaišykite. Turite gauti visiškai vientisą grietinės tirštumo tešlą.
5.      Aš biskvitus kepiau per du kartus, tešlą dalinant per pusę. Tešlą padaliname į 2 dalis, vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180°C įkaitintą orkaitę apie 20 minučių. Iškepus pirmą biskvitą, padedame atvėsti ir tą patį padarome su likusia tešla. Atvėsusius biskvitus perpjauname, turi gautis 4 biskvitai.
Kremas.
Į dubenį sudėkite visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standžią masę.

Torto surinkimas.

Kiekvieną biskvitą sulaistykite pasaldintu vandeniu ir pertepkite kremu. Aš vieną sluoksnį pertepiau trintais juodais serbentais. Tortą geriausia palaikyti porą dienų, kad kremas geriau susigertų į biskvitus. Trupinius pasidariau nupjovus abiejų biskvitų viršų. Šiek tiek padžiovinau orkaitėje ir susmulkinau maisto smulkintuvu.
Recepto idėja: Saulėta virtuvė ir Taip norėjau...

4 komentarai:

  1. Sveiki :) Bitutes dariau iš balto šokolado masės (skirtos rožytėm lipdyti), bet dar geriau būtų iš cukrinės ar marcipano masės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažkas tobulo! Visada ieškojau panašaus recepto , kad nereiktų kepti lakštų atskirai. Skonis tas tikrasis kaip ir parduotuvės, visi gyrė, 10 balų Jums už receptą! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sakykit, kokio dydžio formą čia naudojot?

    AtsakytiPanaikinti