2015 m. rugpjūčio 20 d., ketvirtadienis

Pomidorų padažas žiemai

Padažas puikus, naudosiu ir makaronams su faršu ir kaip padažą picos padui, manau bandysiu ir bolognesse padažą su juo gaminti :)) Super! Originaliame recepte rašo, jog ir baalndėliams troškinti jis puikiai tinka.
4-5 stiklainiukai po 0,5 l. (man gavosi 7)
3 kg. pomidorų
4 raudonosios paprikos
5 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
3 v.š. druskos
150 ml. acto (9 %)
1 а.š. maltų juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono (nedėjau)
1 а.š. maltos kalendros (tinka ir grūdeliai)

1 а.š. baziliko (naudojau džiovintą)
Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome nedideliais gabaliukais. Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1 val. - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!

Šaltinis: Jurgittos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą