2012 m. spalio 21 d., sekmadienis

Šokoladinis tortas


20cm formai reikės:

Šokoladiniam pagrindui:
 
110 g miltų
8 g kakavos
70 g šalto sviesto
35 g cukraus pudros

Šokoladiniam biskvitui:
5 kiaušinių
125 g cukraus
50 g miltų
50 g krakmolo
25 g kakavos

Šokoladiniam putėsiui:
150 ml pieno
100 ml grietinėlės
3 kiaušinių trynių
50 g cukraus
350 g juodo šokolado
450 ml išplaktos iki standumo grietinėlės

Kakavinei želei:
75 ml vandens
90 g cukraus
 30 g kakavos
60 ml grietinėlės
12 g želatinos skirtos tortams „Tortenguss“

Iš šokoladiniam pagrindui skirtų produktų užminkyti tešlą, iškloti kepimo formą ir pašauti į įkaitintą iki 160° orkaitę 16 min kepti. Išimti ir ataušinti.

Išsikepti biskvitą. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki šviesių putų. Miltus susimaišyti su krakmolu bei kakava ir įsijoti į kiaušinių masę. Atsargiai sujungti viską ir sukrėtus į kepimo formą pašauti į 170° karštą orkaitę 30-35 min. Tiesiog  tikrinti dantų krapštuku ar iškepęs. Išimti ir leisti atvėsti. O tada padalinti į 2 dalis.

Šokoladinius putėsius daryti taip: Pieną susimaišyti su grietinėle. Šokoladą susismulkinti.
Kiaušinio trynius išsukti gerai su cukrumi iki putų. Į šią masę pilti pieno mišinį, statyti ant vandens garų ir pastoviai maišyti šluotele, kol masė tiršta bus. Jokiu būdu neužvirinti! Tiesiog kantriai maišyti ir kažkada matysis, kada jau masės konsistencija kitokia yra. Man užtruko ~30 min. Tada pilti ant šokolado ir pamaišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Leisti šiek tiek praaušti ir atsargiai sumaišyti su išplakta grietinėle.

Rinkti tortą. Aš pagrindą bei biskvitus laisčiau stiprios kavos mišiniu. Taigi, į formą dėti šokoladinį pagrindą. Ant jo šiek tiek putėsių. Dėti vieną iš abiejų pusių laistytą biskvitą, ant jo putėsių ir vėl biskvitą ir vėl putėsių. Statyti šaldytuvan porai val.

 Šokoladinės želės gamyba: vandenį sumaišyti su grietinėle bei cukrumi ir statyti virti. Kai užvirs, suberti kakavą ir virti 3 min. Įdėti išbrinkintą želatiną Kai ši masė pradės tirštėti, užpilti ant torto.

Geriausia palikyti per naktį.

 P.S.  Šokoladinius putėsius daryčiau iš pusės normos, nes man jų gavosi per daug.

 Recepto idėja: Aguonėlė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą