2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Sviestiniai sausainiai



Dviems orkaitės skardoms užpildyti reikės:

 175 gr. margarino ar sviesto

 100 gr. cukraus pudros

 žiupsnelis druskos

 keli vanilės lašai

 265 gr. Miltų

1.Sviestą ar margariną išsukti su cukraus pudra, druska bei vanilės ekstraktu iki purios masės.
2. Po truputį supilam persijotus miltus.
3.Suminkome masę, užpildome švirkštą ir tiesiai į skardą formuojame sausainius.
4.Kepame 180°C orkaitėje apie 10 min. po to išimame, įdedame į viduriuką džemo ir vėl kepame apie 5 min. kol gražiai pagels.

 Atvėsiname ant grotelių.

 Skanaus!!!
 
P.S. Aš naudojau specialų švirkštą, skirtą formuoti sausainiams.
 
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
 

5 komentarai:

  1. Kaip beje tas švirkštas sausainiams, norėjau pirkt, bet taip ir nenusipirkau

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš laabai patenkinta, kad jį nusipirkau, labai patogu, paprasta su juo formuoti sausainius, be to yra specialūs antgaliai kremams :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kokios firmos tas svirkstas? Turiu Wilton (http://www.sweetpeaparties.co.nz/other_tools1.cfm?product_id=2449&page_obj_id=1547) toki, bet nei su skysta nei su kieta tesla neiseina padaryti tokiu sausainiu... :( Gal reikia specialaus pagrindo ar dar ko nors? Kur slypi tu graziuju sausainiu paslaptis..?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. http://www.kainos.lt/banquet-konditerinis-svirkstas-vitello-p769219/about
    as toki naudoju, pirkau urmo bazeje, kaune, parduotuveje bohemia.
    Turetu tikt tas wilton svirkstas, man niekad neiseina ju graziai isspaust formuojant ant kepimo popieriaus, visada darau tiesiai i sakrda, sausainiukas geriau prilimpa prie pagrindo :)

    AtsakytiPanaikinti