2012 m. spalio 10 d., trečiadienis

Ciabatta


Raugui:

1/2 arbatinio šaukštelio sausų mielių

150 ml vandens

3 valgomus šaukštus šilto pieno

1/4 arbatinio šaukštelio medaus

150 g (arba 250ml) I rūšies kvietinių miltų

 

Tešlai:

1/2 arbatinio šaukštelio sausų mielių

250 ml vandens

1/2 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus

350 g (arba 650 ml) I rūšies kvietinių miltų

1,5 arbatinio šaukštelio druskos

Gaminame raugą. Sumaišom vandenį, pieną ir mieles. Paliekame 5 min., tada sudedame medų ir gerai išmaišome, kol ištirps. Įmaišome miltus. Tešla gaunasi minkšta.
 
Raugą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame kilti 12 valandų.
 
Laikas daryti tešlą. Suberiam mieles į vandenį ir paliekam 5 minutes. Išmaišom ir supilame į raugą, ten pat supilti ir aliejų, viską gerai išmaišyti. Toliau įmaišyti išsijotus miltus ir druską. Gaunasi šlapia lipni tešla. Greitai maišom mediniu šaukštu kokias 5 minutes, kol tešla atšoks nuo indo sienelių.
Uždengiam tešlą rankšluosčiu ir paliekam 3 val. kol pakils tiek, kad tūris padvigubės ir matysis burbuliukai.
 
Tešlos maigyti negalima, viską daryti labai atsargiai. Pasiruošti iš anksto dvi skardas pabarstytas gausiai miltais. Tešlą atsargiai padalinti su kokia nors mentele. Vieną dalį iškrapštom ant skardos. Su miltuotais pirštukais atsargiai liečiant tešlą padarome pailgą kepaliuką. Ta patį darom su likusia tešla. Paliekam neuždengtus 20 min. pailsėti prieš kepimą.
 
Kepam orkaitėje įkaitintoje iki 220 laipsnių apie 30 min., kol pakils ir pagels. Kad iškepė galime patikrinti pastuksenę į kepaliuko apačią, skambės lyg tuščias.

Šaltinis: Tinginiai irgi verda
 
 
 
 
 
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą