Trupininis pyragas
2 kiaušiniai
200 gr. minkšto sviesto
2 v.š. majonezo (majonezas tešlai suteikia trapumo ir ji ilgiau nesukietėja)
stiklinė cukraus (200 ml.)
žiupsnelis druskos
350-400 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
apie 300 ml. džemo, uogienės arba trintų uogų su cukrumi, galima dėti tarkuotus obuolius, su cinamonu, cukrumi
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame majonezą, paplakame. Sudedame minkštą sviestą ir išplakame iki vientisos masės. Beriame kepimo miltelius, po truputį miltus, kol galėsime minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet nebūti kieta, tad nepadauginkite miltų. Imame 1/3 tešlos, padaliname tą gabaliuką į 3 dalis ir dedame į kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą paskirstome kepimo formoje. Aptepame džemu ar kitu įdaru. Ant viršaus bulvine tarka sutarkuojame iš kameros išimtus tešlos gabaliukus, juos šaldiklyje reikėtų laikyti 30 min – 1 h. Kepame 180°C orkaitėje kol gražiai parus, apie 40 min -1 h. Skanaus!
Recepto šaltinis: AJ - receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą