2012 m. spalio 27 d., šeštadienis

Makaronai įdaryti mėsos padažu (bolognesse)


Galėčiau pavadinti šiuos makaronus kitokiu lazanijos variantu :)) Labai skanu ir sotu. :))
 Reikės:

400 g. Canelloni makaronų (vamzdeliai, dideli)

Aliejaus
Bolognesse padažui:                                                                       

Svogūno

Morkos

500 g maltos kiaulienos

400 g pomidorų savo sultyse

150 ml pieno

Druskos, Provanso žolelių, kumino, juodųjų pipirų

Bešamelio padažui:

50 g sviesto

50 g mil

500 ml pieno

Žiupsnelio druskos

Saujelė fermentinio sūrio

Džiovintų krapų

  1. Makaronus apvirti, bet nepervirti. Svarbu įpilti truputį aliejaus, kad verdant jie nesuliptų.
  2. Tada, ruošiame mėsos padažą: daržoves, supjaustytas kubeliais pakepiname keptuvėje, su trupučiu sviesto ir aliejaus.
  3. Kai daržovės suminkštės sudėkite mėsą, ją apkepinkite.
  4. Supilkite pomidorus savo sultyse.
  5. Supilkite pieną.
  6. Troškinkite iki tol, kol išgaruos skystis.
  7. Kai skystis išgaruos galite sudėti prieskonius.
  8. Bešamelio padažas: puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir nuolatos maišykite, kol sutirštės. Sudėkite fermentinį sūrį, krapus bei įdėkite druskos.
  9. Į makaronus kimškite mėsos padažą ir dėkite vieną po kito į kepimo formą. Kai jau sudėsite visus įdarytus makaronus užpilkite bešamelio padažą. Ir apibarstykite fermentiniu sūriu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą