Galėčiau pavadinti šiuos
makaronus kitokiu lazanijos variantu :)) Labai skanu ir sotu. :))
Reikės:400 g. Canelloni makaronų (vamzdeliai, dideli)
Aliejaus
Bolognesse padažui:
Svogūno
Morkos
500 g maltos
kiaulienos
400 g pomidorų
savo sultyse
150 ml pieno
Druskos, Provanso žolelių,
kumino, juodųjų pipirų
Bešamelio padažui:
50 g sviesto
50 g miltų
500 ml pieno
Žiupsnelio druskos
Saujelė fermentinio sūrio
Džiovintų krapų
- Makaronus apvirti, bet nepervirti.
Svarbu įpilti truputį aliejaus, kad verdant jie nesuliptų.
- Tada, ruošiame mėsos padažą:
daržoves, supjaustytas kubeliais pakepiname keptuvėje, su trupučiu sviesto
ir aliejaus.
- Kai daržovės suminkštės sudėkite
mėsą, ją apkepinkite.
- Supilkite pomidorus savo sultyse.
- Supilkite pieną.
- Troškinkite iki tol, kol išgaruos
skystis.
- Kai skystis išgaruos galite sudėti
prieskonius.
- Bešamelio padažas: puode ištirpinkite
sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir
nuolatos maišykite, kol sutirštės. Sudėkite fermentinį sūrį, krapus bei
įdėkite druskos.
- Į makaronus kimškite mėsos padažą ir
dėkite vieną po kito į kepimo formą. Kai jau sudėsite visus įdarytus
makaronus užpilkite bešamelio padažą. Ir apibarstykite fermentiniu sūriu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą