Reikės:
0.5 kg žalios vištienos filė
Paprikų (naudojau geltoną ir oranžinę)
kelių juodų alyvuogių
2 kiaušinių baltymų
2 v.š. bulvių krakmolo
300 ml grietinėlės 30%
1 didesnės skiltelės česnako
1 a. š. druskos
pipirų
Vištienos filė pasmulkiname, sudedame į virtuvinį
smulkintuvą (blenderį) , supilame grietinėlę, sudedame kiaušinių baltymus ir
įdedame skiltelę česnako ir krakmolą. Viską susmulkiname iki vientisos masės. BŪTINA
smulkinti tik „blenderiu“, su mėsmale sumalti netinka!!!
Į masę suberiame druską, pipirus, žoleles, mėgiamus
prieskonius. Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į višitenos
masę. Ten pat sudedame pjaustytus džiovintus pomidorus, alyvuoges.Viską gerai
išmaišome.
Imame dvigubą folijos lapą, ant jo dedame vištienos masę.
Susukame storą vyniotinį. Folijos galus užrišame. Visą vyniotinį stipriai
surišame su siūlu ar virvute.
Kišame vyniotinį į 2 maistinius maišelius. Jų galus ir visą
vyniotinį taip pat surišame stipriai.
Dedame vyniotinį į puodą su verdančiu vandeniu. Vyniotinis
turi laisvai plaukioti, todėl puodą imame kuo didesnį. Verdame 40 min. Išimame
iš puodo ir paliekame atvėsti. Nakčiai dedame į šaldytuvą. Neišvyniojame. Kitą
dieną vyniotinį jau galima išvynioti ir skanauti
Labai skani, natūrali virta dešra! Pasigaminti tikrai nėra
sudėtinga. Į dešrą priedų galima ir nedėti, jei nenorite. Iš šios normos gavosi
850 g dešros.
P.S. Priedus galite rinktis kokius tik norite, galite išvis jų nedėti.:)
P.S. Priedus galite rinktis kokius tik norite, galite išvis jų nedėti.:)
Recepto šaltinis: Virtuvės kertelės
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą