2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Jogurtinis tortas


Reikės:
1 l persikų skonio jogurto (tačiau galite naudoti kokį jūs mėgstate)
Vanilinio cukraus
2 skirtingų skonių želė (pasidaryti iš anksto)
2 bananų
3 v.š. su kaupu želatinos
200 ml vandens želatinai išbrinkinti
6 v.š. cukraus

P.S. Bet iš esmės įdarui galite naudoti ką tik mėgstate, aš vasarą įdedu braškių, recepto autorė pataria įdėti saujelę kepintų žemės riešutų.

  1. Želė pasidarykite iš anksto, kad spėtų sustingti. Aš pasidarau iš vakaro.
  2. 200 ml vandens stiklinėje išbrinkinti 3 šaukštus želatinos.
  3. Į jogurtą suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Ir išplakti plaktuvu.
  4. Išbrinkusią želatiną kaitinti garų vonelėje, kol ištirps, tik neleiskite jai užvirti.
  5. Želatiną po truputį pilkite į jogurtą, nuolatos maišydami.
  6. Formą ištepkite aliejumi. Pilkite sluoksnį joguto, padėkite į šaldytuvą pastingti. Tada sudėkite želė gabalėlius, bananus ir vėl užpilkite sluoksniu jogurto, ir taip palaipsniui, kol sudėsite visus turimus ingriedintus ir supilsite visą jogurto masę. Tokių sluoksniu galite daryti kiek norite.

Recepto šaltinis: Žurnalas “Klubas”. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą