Puikūs sausainiai. Svarbu didelius tarpus tarp sausainių palikti, nes man taip iššsipūtė, kad po to vos atskyriau :D nors ir išvaizda nekokia, tačiau laaabai skanūs :))
Puodelis 236
ml:
Sausainiams
reikės:
100g minkšto
sviesto;
1/2 a.š.
druskos;
1/2 puodelio
rudojo cukraus;
1/2 puodelio
baltojo cukraus;
1/2 a.š.
vanilės pastos;
1 ir 1/2
puodelio persijotų miltų;
1 didelio
kiaušinio;
1a.š. kepimo
miltelių;
100g pieniško
šokolado;
50g lazdyno
riešutų.
+
100g pieniško
šokolado;
50g lazdyno
riešutų.
Visus riešutus užpilame verdančiu vandeniu,
nukošiame ir kepiname sausoje keptuvoje, kol drėgmė išgaruos, o luobelės
pasidarys beveik juodos. Atvėsus, patriname tarp pirštų, kad luobelės nubyrėtų.
Nužievintus riešutus susmulkiname ir padaliname į dvi lygias dalis.
Sviestą išplakame su cukrumi, druska, kiaušiniu ir
vanile. Įmaišome pusę miltų ir kepimo miltelius. 100g šokolado susmlukiname nedideliais
gabalėliais ir įsukame į tešlą kartu su 50g riešutų. Įmaišome likusius miltus.
Kepimo skardą išklojame popieriumi. Šaukštu
formuojame sausainius, palikdami tarp jų didelius tarpus, nes kepant išsiplės.
Pašauname į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių.
Kepame, kol visi tolygiai švelniai paruduoja. Atvėsiname skardoje.
Likusius 100g šokolado ištirpiname, aptepame juo po
pusę sausainio. Ant šokoladinės dalies, kol nesustingo, užberiame po žiupsnelį
riešutų. Pastatome vėsioje vietoje ir palaukiame, kol pilnai atauš.
Šaltinis: Gabrielės blogas