2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis
Maskarponės sūrio tortas
Biskvitas:
3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės 36 %
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilinio cukraus
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
Recepto šaltinis: AJ-receptai
Karšti sumuštiniai su tunu
Super, karšti sumuštiniai neįprastai!:))
Reikės:
Tuno aliejuje
Agurko
Mėlynojo svogūno
Svogūno laiškų
Fermentinio sūrio
Juodųjų alyvuogių
Majonezo
"Santa Maria" prieskonių "Pasta Rossa" ir "Chilli Explosion"
Pipirų, druskos
Supjaustykite agurką, mėlynąjį svogūną, svogūno laiškus. Pasmulkinkite alyvuoges. Sūrį sutarkuokite. Sudėkite prieskonius, tuną ir sumaišykite su 2-3 šaukštais majonezo. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Skanaus!
Reikės:
Tuno aliejuje
Agurko
Mėlynojo svogūno
Svogūno laiškų
Fermentinio sūrio
Juodųjų alyvuogių
Majonezo
"Santa Maria" prieskonių "Pasta Rossa" ir "Chilli Explosion"
Pipirų, druskos
Supjaustykite agurką, mėlynąjį svogūną, svogūno laiškus. Pasmulkinkite alyvuoges. Sūrį sutarkuokite. Sudėkite prieskonius, tuną ir sumaišykite su 2-3 šaukštais majonezo. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Skanaus!
2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis
Žagarėliai pagal Beatą
Reikės:
4 kiaušinių
2 šaukštų cukraus
100 g
grietinės
Žiupsnelio
druskos
450 g miltų
0,5 – 1 l
rapsų arba saulėgrąžų aliejaus kepti
Cukraus
pudros (žagarėliams pabarstyti)
1.
Išplakite
kiaušinius su cukrumi, druska ir grietine.
Į masę suberkite miltus ir viską sumaišykite.
2.
Kai
jau nebegalėsite maišyti šaukštu, pradėkite minkyti ranka, tik nepasiduokite
pagundai pridėti per daug miltų. Tešlą paminkykite rankose, ji turėtų greitai
sukibti, bet jūs vis dar ją minkykite, o kai jau bus vientisa, gana elastinga,
pradėkite daužyti ją į stalą. Po to, tešlą padėkite į šaldytuvą „pailsėti“ apie 30 min.
3.
Iš
tešlos iškočiokite kelių milimetrų storio lakštą ir formuokite žagarėlius. Padalykite juostomis, supjaustykite rombais
ir per vidurį padarykite įpjovą, vieną dalį pernerkite per ją.
4.
Kepkite
įkaitintame aliejuje. Kai iškeps dėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad į
žagarėlius prisigertų mažiau aliejaus.
5.
Iškepusius
apibarstykite cukraus pudra.
Recepto šaltinis: http://beatosvirtuve.lt/shop/nauja-beatos-kepiniu-knyga
2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis
Non plus ultra sausainiukai (receptas nr.2)
Non plus ultra iš lotynų kalbos išvertus reiškia tobulybę. :)) Tokie ir yra šie sausainiukai, nieko nei pridėsi nei atimsi. Receptas nr. 2, nes juos gaminu pagal kitą receptą, pirmas štai čia. Šis receptas man patiko labiau, nes sausainiai iškepę nebuvo kieti, o minkštučiai ir traškūs.:)
Reikės:
280 g miltų
Žiupsnelis
vanilinio cukraus
250 g kambario temperatūros sviesto
3 kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymo)
200 g cukraus
Mėgstamo džemo
(recepte buvo nurodytas abrikosų)
1. Sviestą išsukite su cukrumi (100g), sudėkite
trynius, vanilinį cukrų ir miltus. Ir gerai išmaišykite. Laikykite šaldytuve
apie 30 min.
2. Dubenyje
sumaišykite baltymus su cukrumi (100g), kol
išsimaišys. Dubenį dėkite ant garų vonelės ir švelniai maišykite kol cukrus
ištirps.
3. Baltymus gerai išplakite, iki standžių
putų, apie 10 min.
4. Tešlą
iškočiokite 4-5 mm storio ir išspauskite
sausainiukus. Ir dėkite juos į kepimo popieriumi padengtą skardą.
5. Pripildykite konditerinį maišelį baltymų
mase ir išspauskite po truputį ant kiekvieno sausainio.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 150°C, kai įdėsite
sausainius kepti, temperatūrą sumažinkite iki 120°. Po 12 minučių temperatūra
sumažinkite iki 85°C ir kepkite 10-12 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pilnai
atvėsti.
7. Suklijuokite sausainukus po du su trupučiu
džemo.
Skanaus.:)
Recepto šaltinis: Baking with Sibella
Tinginio varškės tortas su džiovintomis slyvomis
20 cm. skersmens torto formai reikės:
360 g. riebios varškės (2 pak. po 180 g)
360 g. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių (2 pak. po 180 g)
180 g. sviesto (minkšto)
200 g. džiovintų slyvų
10 v.š. brendžio arba juodos arbatos
½ dėžutės kondensuoto pieno (dėžutėje 385 g)
1 a.š. vanilinio cukraus
1. Prieš pusė dienos iki torto gaminimo užmerkiau švarias džiovintas slyvas brendyje.
2. Sausainius sulaužiau nedideliais gabalėliais ir atidėjau į šalį.
3. Elektrinio plaktuvo pagalba išplakiau minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Gautą masę sumaišiau su brendyje išmirkusiomis slyvomis ir smulkintais sausainiais.
4.Torto formą išklojau kepimo popieriumi ir suverčiau tinginio masę. Tortą pastačiau šalti ir bręsti nakčiai į šaldytuvą.
Skanaus!
P.S.Recepte dar buvo dedami riešutai, tačiau aš jų nedėjau.
Recepto šaltinis: Sezoninė virtuvė
360 g. riebios varškės (2 pak. po 180 g)
360 g. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių (2 pak. po 180 g)
180 g. sviesto (minkšto)
200 g. džiovintų slyvų
10 v.š. brendžio arba juodos arbatos
½ dėžutės kondensuoto pieno (dėžutėje 385 g)
1 a.š. vanilinio cukraus
1. Prieš pusė dienos iki torto gaminimo užmerkiau švarias džiovintas slyvas brendyje.
2. Sausainius sulaužiau nedideliais gabalėliais ir atidėjau į šalį.
3. Elektrinio plaktuvo pagalba išplakiau minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Gautą masę sumaišiau su brendyje išmirkusiomis slyvomis ir smulkintais sausainiais.
4.Torto formą išklojau kepimo popieriumi ir suverčiau tinginio masę. Tortą pastačiau šalti ir bręsti nakčiai į šaldytuvą.
Skanaus!
P.S.Recepte dar buvo dedami riešutai, tačiau aš jų nedėjau.
Recepto šaltinis: Sezoninė virtuvė
2013 m. balandžio 12 d., penktadienis
Sluoksniuotas batonas
Traški išorė ir minkštas vidus. Puikus.:))
Įmaišui:
50
gr. miltų
30 ml. vandens
1/3 arb. šaukštelio sausų mielių
Šiltame
vandenyje ištirpinti mieles, suberti miltus, užminkyti tešlą ir pastatyti
šiltai, kad pakiltų dvigubai.
Tešlai:
250 gr. miltų
125 ml. vandens
3 gr. sausų mielių
šaukštelis druskos
šaukštelis cukraus
1. Mieles su
cukrumi ištirpinti šiltame vandenyje ir leisti pastovėti apie 10 min.
2. Maišant su
miltais dėti po gabalėlį įmaišo. Užminkyti tešlą ir pastatyti šiltai 20-čiai
minučių.
3. Ant miltais
pabarstyto stalo iškočioti kvadratą, ištepti aliejumi, vos, kad blizgėtų.
Sulankstyti kaip voką, vėl iškočioti ir sutepti aliejumi. Taip reikėtų
pakartoti apie 3 kartus.
4. Iškočioti kvadratą sutepti aliejumi ir susukti į
volelį. Pastatyti šiltai pusvalandžiui,
kad pakiltų.
5. Viršų aptepti kiaušinio tryniu ir pabarstyti sezamo
sėklomis. Kepti 180 C.
30 min.
Skanaus :)
Recepto šaltinis:Skanus gyvenimas
2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis
Faršo lizdeliai
Likau labai patenkinta rezultatu, labai labai skanūs kotletukai.:)) Valgytojai išgyrė.:))
Reikės:
kiaulienos faršas (1 kg)
morkos
(2 vnt.)
svogūnai (2 vnt.)
fermentinis sūris (100 g)
majonezas (keli valg. šaukštai)
druska
pipirai
kiaulienos prieskoniai
Gaminimas:
Kiaulienos faršą išprieskoniuokite ,
išmaišykite ir formuokite nedidelius "lizdelius". Sudėkinte ant
skardos užklotos kepimo popieriumi ir išteptos aliejumi. Morkas sutarkuokite ,
svogūnus supjaustykite ir apkepinkite keptuvėje, kol suminkštės. Kai atvės,
dėkite po šaukštą į kiekvieną "lizdelį". Sūrį sutarkuokite ir
išmaišykite su majonezu, dėkite po šaukštą ant viršaus. Pašaukite į orkaitę ir
kepkite apie 50 min.
SKANAUS :)
Recepto šaltinis: "Mantingos" receptų konkursas: čia.
Pyragas "Draugystė"
Tešlai reikės:
2
kiaušiniai tešlai + 0,5 varškei ir 0,5 viršaus aptepimui
250
g margarino, super pagardina "Vilniaus Kepiniams"
185
g cukraus
2
nubraukti a. š. kepimo miltelių
500 g miltų
Vanilės
esencijos ar vanilinio cukraus
Pirmam įdarui reikės:
Obuolių
tyrės ir 1 a.š. cinamono
Antram įdarui reikės:
500 g varškės
0,5 kiaušinio
Vanilinio cukraus
Citrinos žievelės
Gamyba:
1. Išplakti
kiaušinius su cukrumi iki baltumo, dėti sutarkuotą margariną, kepimo miltelius,
vanilę, suberti miltus ir pradėti minkyti. Tešlą padalyti pusiau.
2. Vieną
dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės
ir iki 200°C įkaitintoje orkaitėje pakepti, kol ant viršaus atsiras plutelė.
3. Ištraukti
iš orkaitės, palaukti kol atvės, tada uždėti obuolienę, po to varškės įdarą.
Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu.
Šakute nupieškite "groteles" ir dėkite į orkaitę.
4. Kepti
150°C temperatūroje apie 15min, vėliau pakelti iki 200°C ir kepti kol paruduos.
Recepto šaltinis: SM
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)