Pats geriausias, patikrintas receptas:)))
Mėsos padažui:
2 šaukštai
alyvuogių aliejaus (pakepinimui)
2 šaukštai sviesto
Svogūnas
2 nedidelės morkos
2 saldžiosios paprikos
500 g kiaulienos
ar jautienos (galima maišyti per
pusę)
400 g pomidorų savo sultyse
100 g raudonojo
ar baltojo sauso vyno
150 ml pieno
Pusė šaukšto
druskos
Šaukštelis raudonėlių,
galite naudoti baziliką ar kitus mėgstamus prieskonius
Bešamelio padažui:
50 g sviesto
50 g miltų
600 ml pieno
Pusės šaukštelio druskos
Papildomai:
400 g lazanijos
lakštų
100-150 g
tarkuoto kietojo sūrio
Mėsos
padažo gamyba:
1. Daržoves
supjaustykite kubeliais. Jas kepinkite su sviestu ir aliejumi, kol suminkštės.
2. Sudėkite
mėsą į keptuvę.
3. Mėsą
gerai išmaišykite, susidariusius gumulus išskirkite mediniu šaukštu. Mėsą
apkepkite ant vidutinės kaitros, bet stebėkite, kad ji keptų, o ne troškintųsi.
4. Kai mėsa
apkeps, supilkite vyną ir nugarinkite.
5. Supilkite
pomidorus savo sultyse ir sudėkite prieskonkius ir vėl troškinkite.
6. Galiausiai
supilkite pieną ir troškinkite, kol išgaruos skystis.
7. Nedidelis
testas, ar padažas jau gatavas: perbraukite mediniu šaukštu per padažą, jei
skystis neišsiskiria, padažas paruoštas.
P.S. Sūdykite, kai padažas bus
pagamintas, nes druskos koncentracija padaže skirsis priklausomai nuo skysčio
kiekio.
Bešamelio
padažo gamyba:
1. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą.
2. Suberkite
miltus ir gerai išmaišykite.
3. Pieną
pilkite mažomis porcijomis, po kiekvienos labai gerai išmaišykite, kad išeitų
vientisa masė.
4. Supylusi
visą pieną, įberkite druskos. Kaitinkite padažą ant labai mažos ugnies, kol
užvirs ir sutirštės.
Lazanijos “surinkimas”:
1. Formą
ištepkite sviestu ir įpilkite truputį padažo.
2. Ant
viršaus dėkite lazanijos lakštą, ant jo – mėsos padažo, šiek tiek bešamelio
padažo ir tarkuoto kietojo sūrio.
3. Uždenkite
lazanijos lakštu.
4. Sudėkite
visus produktus, bet palikite šiek tiek bešamelio padažo ir sūrio viršui.
5. Kepkite 20-25 minutes iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.
Receptas
Elžbietos Monkevič, publikuotas žurnale “Ji”.