600 g cukinijų (nuluptų)
350-400 g cukraus
2 apelsinų
šviežiai spaustų 1 citrinos
sulčių]
Nuluptą ir be sėklų cukiniją supjaustome
mažais kubeliais. Apelsiną irgi nulupame, išpjauname tik „mėsytę“ be plėvelių ir
supjaustome mažais kubeliais.
Cukinijas su apelsinais sukrečiame į
puodą storu dugnu, užpilame cukrų ir maišant kaitiname, kol išsiskirs sultys,
ištirps cukrus. Užviriname, sumažiname ugnį ir maišant kaitiname, kol cukinijų
gabaliukai taps skaidrūs ir uogienė ims tirštėti. Tada supilame šviežiai
išspaustas citrinos sultis (sulčių pilame pagal skonį, galima ir daugiau),
įmetame nuplautus, smulkiai supjaustytus rozmarinų lapelius ir nuolat maišant
dar šiek tiek pakaitiname.
Išvirusią uogienę
truputį ataušiname, supilame į iš anksto paruoštus stiklainiukus, sandariai
užsukame. Skanaus :)
Recepto šaltinis: Dalios svetainė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą