Chutney-
tai daržovių ir vaisių pagardai, išvirti su actu,
cukrumi ir prieskoniais.
1 kg burokėlių
500 g svogūnų
500 g ar truputį daugiau obuolių
400
ml raudonojo vyno acto
100
ml balzaminio acto
300
g rudojo cukraus (tiks ir baltasis)
1
šaukštas druskos
1. Nulupame burokėlius ir supjaustome nedideliais, maždaug 0,5-1 cm skersmens kubeliais.
2. Svogūnus nulupame ir supjaustome. Obuolius nulupame ir sutarkuojame.
3. Į puodą dedame truputį daugiau nei pusę burokėlių, svogūnus, obuolius
bei sudedame visus priedus.
4. Viską verdame 1,5 valandos.
5. Po to supilame likusius burokėlius ir vėl verdame apie valandą.
6. Supilstome
į švariai išplautus bei sterilizuotus stiklainėlius.
Recepto
šaltinis: knyga “Metai Beatos virtuvėje”
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą