2013 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Turtinga naminė duona

Super, drėgna, puri duonelė. :))
 Reikės:
 20 g šviežių mielių (arba 7 g pakelio sausų)
 500g kvietinių miltų (galite per puse dėti viso grūdo kvietinių miltų)
 2 nubrauktų šaukštelių druskos
 2 šaukštai moliūgo sėklų
 1 šaukšto aguonų
 2 šaukštų linų sėmenų
 2 šaukštų kanapių
100g virtų grudų (spelta, kviečiai, avižos, rugiai, ar perlinės kruopos)
300--350 ml pieno

1.      Mieles užpilkite trupučiu šilto pieno.
2.      Į miltus įberti druskos.
3.      Į mielių ir pieno mišinį įpilti dar 300 ml pieno.
4.      Į miltus supilti pieno ir mielių mišinį ir leisti pastovėti 5-7 minutes, tada pradėti minkyti.
5.      Gerai ją išminkius suformuoti kamuoliuką ir palikti pakilti apie 1 valandą. Kilti palikti dubenyje išteptame aliejumi ir uždengtu švariu rankšluostėliu.
6.      Į dubenėlį įdėti moliūgų sėklų, kanapių, aguonų, linų sėmenų.
7.      Avižinius dribsnius ar kitas kruopas išvirti.
8.      Viską paskirstyti ant tešlos lakšto ir gražiai įminkyti į duonelę.
9.      Suformuotą kepaliuką kildyti apie valandą ar pusantros.
10.  Duoną pabarstykite miltais. Kepkite iki 220 ° įkaitintoje orkaitėje, po 10 min sumažinkite iki 200 °, kepti reikia mažiausiai 40 min.

Recepto šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą