20 g
šviežių mielių (arba 7 g pakelio sausų)
500g
kvietinių miltų (galite per puse dėti viso grūdo kvietinių miltų)
2
nubrauktų šaukštelių druskos
2
šaukštai moliūgo sėklų
1
šaukšto aguonų
2
šaukštų linų sėmenų
2
šaukštų kanapių
100g virtų grudų (spelta, kviečiai, avižos,
rugiai, ar perlinės kruopos)
300--350 ml pieno
1.
Mieles užpilkite trupučiu šilto pieno.
2. Į miltus įberti druskos.
3. Į mielių ir pieno mišinį įpilti dar 300 ml pieno.
4. Į miltus supilti pieno ir mielių
mišinį ir leisti pastovėti 5-7 minutes, tada pradėti minkyti.
5. Gerai ją išminkius suformuoti kamuoliuką ir
palikti pakilti apie 1 valandą. Kilti palikti dubenyje išteptame aliejumi ir
uždengtu švariu rankšluostėliu.
6. Į dubenėlį įdėti moliūgų sėklų, kanapių,
aguonų, linų sėmenų.
7. Avižinius dribsnius ar kitas kruopas išvirti.
8. Viską paskirstyti ant tešlos lakšto ir gražiai
įminkyti į duonelę.
9. Suformuotą kepaliuką kildyti apie valandą ar
pusantros.
10. Duoną pabarstykite miltais. Kepkite iki 220 ° įkaitintoje orkaitėje, po 10 min sumažinkite iki 200 °, kepti reikia mažiausiai 40 min.
Recepto šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą