2013 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Šilkinis obuolių pyragas

Pyragas labai drėgnas, sodraus skonio, tirpstantis burnoje...

Reikės:

8 vidutinio dydžio obuolių;
2 kiaušinių;
100ml  pieno ; 
70g miltų;
60g cukraus;
20g tirpinto sviesto;
1a.š. kepimo miltelių;
1v.š. vanilinio cukraus;
1 žiupsnelio druskos;
Saujelės migdolų plokštelių.
1.      Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
2.       Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska.
3.      Kiaušinius plakame su cukrumi, kol pabaltuos, tada įmaišome vanilę, tirpintą sviestą ir pieną. Beriame miltus ir užmaišome tešlą.
4.      Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis (naudojant bulvių skustuką, ar tarką, kuri turi pjaustymo riekelėmis funkciją), suberiame ir įmaišome į tešlą.
5.      Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, supilame obuolių tešlą.
6.      Pašauname į orkaitę ir kepame 40-45 minutes.

Recepto šaltinis: G-blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą