Kiek esu valgius ir pati darius medaus tortų, jie man didžiulio įspūdžio nepalikdavo. Tie iš lakštų kažkaip gaunasi per sausi, o va šis - tooobulas, dabar jis man vienas skaniausių tortų.. :))) O ir darbo mažiau nei kepti lakštus atskirai. Beje, čia laaabai tinka sluoksnis perteptas uogiene, aš naudojau trintus serbentus. Ir kremas gaunasi purus ir standus, nereikia nei želatinos, svarbiausia naudoti 36% riebumo grietinėlę ir 40% riebumo grietinę (kiek mačiau būna tik "Dvaro").
Gaunasi apie 2
kg tortas.
26 cm skersmens
tortui reikės:
Biskvitui:
200 g medaus
(tinka ir dirbtinis)
180 g cukraus
200 g margarino
(naudojau sviestą)
2 a. š. kepimo
miltelių
3 kiaušiniai
~400 g miltų
žiupsnio
cinamono, gvazdikėlių
Kremui:
400 ml grietinėlės
(36% rieb.)
380 g „Dvaro“
grietinės (40%)
~100 g cukraus
žiupsnelis vanilinio
cukrus
citrinos
žievelė ir sulčių pagal skonį (naudojau pusę didelės citrinos)
Sulaistymui:
Vanduo
su cukrumi ir citrina
Biskvitas.
1. Į
vidutinio dydžio puodą sudėkite cukrų, medų, sviestą, druską, cinamoną ir
gvazdikėlius. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol gausite vientisą
masę ir ji užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
2.
Į atvėsusią masę po vieną
įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
3.
Miltus išsijokite ir sumaišykite
su kepimo milteliais.
4.
Suberkite miltus į plakinį iš
gerai išmaišykite. Turite gauti visiškai vientisą grietinės tirštumo tešlą.
5. Aš
biskvitus kepiau per du kartus, tešlą dalinant per pusę. Tešlą padaliname į 2
dalis, vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180°C
įkaitintą orkaitę apie 20 minučių. Iškepus pirmą biskvitą, padedame atvėsti ir
tą patį padarome su likusia tešla. Atvėsusius biskvitus perpjauname, turi
gautis 4 biskvitai.
Kremas.
Į dubenį sudėkite visus
ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis.
Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standžią masę.
Torto
surinkimas.
Kiekvieną biskvitą sulaistykite
pasaldintu vandeniu ir pertepkite kremu. Aš vieną sluoksnį pertepiau trintais
juodais serbentais. Tortą geriausia palaikyti porą dienų, kad kremas geriau
susigertų į biskvitus. Trupinius pasidariau nupjovus abiejų biskvitų viršų. Šiek
tiek padžiovinau orkaitėje ir susmulkinau maisto smulkintuvu.
Recepto idėja: Saulėta virtuvė ir Taip norėjau...
Sveiki. Kaip padarėte bitutes?
AtsakytiPanaikintiSveiki :) Bitutes dariau iš balto šokolado masės (skirtos rožytėm lipdyti), bet dar geriau būtų iš cukrinės ar marcipano masės ;)
AtsakytiPanaikintiKažkas tobulo! Visada ieškojau panašaus recepto , kad nereiktų kepti lakštų atskirai. Skonis tas tikrasis kaip ir parduotuvės, visi gyrė, 10 balų Jums už receptą! :)
AtsakytiPanaikintiSakykit, kokio dydžio formą čia naudojot?
AtsakytiPanaikinti