Išeiga: apie 40 saldainių
300 g kokosų drožlių
270 g kondensuoto pieno
100 g cukraus pudros (dėjau 50 g)
30 g sviesto
300 g pieniško arba juodojo šokolado
1. Plokščią padėklą ar
kitokį indą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, kondensuotą pieną, cukraus pudrą ir išlydytą atvėsusį sviestą.
2.Masė turi būti lipni ir
drėgna. Drėgnais delnais suformuokite apvalius saldainius, panašiai po 1 a.š. masės.
3. Sudėkite ant padėklo ir
dėkite į šaldytuvą. Palaikykite 1 valandą, kol ritinėliai taps pakankamai
tvirti.
4.Šokoladą sulaužykite
gabalėliais, sudėkiteį dubenį ir ištirpinkite ant garų vonelės.
5. Iš šaldytuvo išimtus
kokosinius rutuliukus įmerkite į šokoladą taip, kad visas pasidengtų šokoladu.
6.Perkelkite atgal ant
kepimo popieriaus ir vėl laikykite šaldytuve apie 30 minučių, kol sustings.
Skanaus!
Šaltinis: "Darštuolių virtuvėlė" (grupė Facebook'e)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą