Receptą nusižiūrėjau tinklaraštyje Skanu, gražu ir su meile Rita..., tik šį tą pakeičiau pagal save, pabandžiau kepti ne trapnius lakštus, o biskvitinius, torčiukas saldus, su labai jaučiamu riešutų poskoniu, man šiek tiek užgožė karamelę, galbūt kitą kart mažiau riešutų dėčiau.. :))
21 cm tortui reikės (~2 kg tortui):
Tešlai:
~200 g miltų
300 g minkšto
sviesto
3 v.š . virto
kondensuoto pieno
100 g cukraus
1,5 a.š.
kepimo miltelių
200 g žemės
riešutų be luobelių (galima ir kitokių )
3 kiaušiniai
Kremui:
2 indeliai po
380 g virto kondensuoto pieno ( iš jų 3 v.š.bus sunaudoti tešlai)
400 ml grietinėlės 35 % riebumo
1 citrinos
sultys
Sulaistymui:
Juodoji arbata
su citrinos sultimis
Iš anksto išsiverdame 2 indelius kondensuoto pieno
su cukrumi.Verdame puode su vandeniu 2-2,5 val.Palaukiame kol atvės.Riešutus
dedame į smulkintuvą ir sutriname.Paskrudiname orkaitėje iki auksinės spalvos.
Biskvitams:
Kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės. Pridedame
3 v. š. virto kondensuoto pieno ir plakame toliau. Dedame riešutus, sviestą ir
toliau plakame. Miltus išmaišome su kepimo milteliais ir sijojame į tešlą, turi
gautis greitinės tirštumo (tepama tešla, kaip biskvitui).
Kiekvieną lakštą kepti atskirai po du šauktštus
tešlos dedant į formą ir paskirstant. Man gavosi 7 lakštai, dar 2 trupiniam
buvau pasilikus, bet užtektų ir vieno. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje
po 10-15 min. kiekvieną .Kepame iki auksinės gražios spalvos, patikrinam su
mediniu pagaliuku ar iškepęs.
Kremui:
Kremui plakame šaltą grietinėlę ir po šaukštą dedame
šalto virto kondensuoto pieno. Plakame iki standžių putų.Pilame citrinos sultis
ir dar plakame. Kremą reikia ragauti. Sutepame papločius. Kremu aptepame šonus
ir viršų. Biskvitus sulaisčiau juodąja arbata su citrinos sultimis.
Skanaus!
Šaltinis: Skanu, gražu ir su meile Rita...