2015 m. gegužės 23 d., šeštadienis

Keksiukai su obuoliais ir traškia kepurėle

 Labai patiko šie keksiukai, purūs, minkšti, paprastai ir greitai pagaminami, jei laiko trūksta galite kepurėlės ir neruošti, o vietoj obuoliukų dėti kitas mėgstamas uogas (vyšnias, juoduosius serbentus, mėlynes..), ar šokolado gabalėlius... Pati tešla tikrai super! 
Stiklinė:200 ml
Traškiai kepurėlei:
1 stiklinės miltų
5 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
5 v.š. tirpinto sviesto
žiupsnio druskos
1 a.š. cinamono
Keksiukams:
230 g miltų
2 1/4 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
2 didelių kiaušinių
150 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
100 ml aliejaus
3/4 stiklinės pieno
1 obuolio
Traškios viršūnėlės gamyba:
1. Sumaišome sausus produktus ir supilame ištirpusį sviestą.
2. Su pirštais paminkome, kol gausis trupinukai.
Keksiukų gamyba:
1. Nedideliame dubenyje sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
2. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
3. Įpilame aliejų - išplakame.
4. Įpilame pieną - išplakame.
5. Suberiame miltus ir išmaišome.
6. Įmaišome nedideliais kubeliais supjaustytus nuluptus obuolius (galima ir tarkuotus).
7. Tešla užpildome tris ketvirtadalius keksiuko formelės. Pabarstome trupiniais.
8. Kepame iki 180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol įkištas ir ištrauktas
medinis pagaliukas bus švarus.
9. Iškepusius keksiukus 10 minučių atvėsiname formoje ir tada išimame.



Skanaus!
Šaltinis: Širšių lizdas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą