Labai skani, paprastai pagaminama sriuba, kur nereikia nei kepti moliūgo, o ir sultinio virti visai nebūtina..
Reikės:
moliūgo
didelio svogūno
2 morkos (arba 1 didelė)
kelios skiltelės česnako
Molūgą supjausčiau dideliais kubeliais, įpyliau šiek tiek vandens, įdėjau druskos, pipirų, vegetos prieskonių (naudojau natūralius), galima įdėti sultinio kubelį ar įpilti išvirto vištienos ar daržovių sultinio, ir viriau, kol moliūgas suminkštėjo.
Svogūną susmulkinau, morką sutarkavau burokine tarka ir pakepinau keptuvėje ant sviesto (jo nepagailėkit). Baigiant kepti sudėjau smulkintą česnaką, kad atsiskleistų jo aromatas. Viską suverčiau į puodą, dar pagardinau kajeno pipirais ir viską sutryniau blenderiu.
2015 m. rugpjūčio 31 d., pirmadienis
2015 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis
Moliūgų mišrainė žiemai
Labai skani mišrainė, kurią galima naudoti ir kaip padažą saldžiarūgštei kiaulienai ar vištienai.
Stiklinė 220 ml.
0,5 kg pomidorų padažo
1 stiklinės aliejaus
1 stiklinės
cukraus
120 gr. acto
1 valg. š.
druskos
0,5 kg. paprikos
2.5 kg. moliūgo
Moliūgą nuplauti, nulupti, išvalyti sėklas ir
supjaustyti, išvalyti papriką, supjaustyti kubeliais. Viską dėti į puodą, berti druską, cukrų, aliejų, padažą ir
troškinti apie 40 min., kai moliūgo gabalėlio sienelės ima irti, supilti actą, po to būtinai maišant užvirti.
Karštą masę dėti į stiklainius, užsukti dangteliais, apversti ir apkloti šiltai
kol atvės.
Šaltinis: Skanus gyvenimas
2015 m. rugpjūčio 22 d., šeštadienis
Tobulos mėsainių bandelės
Tikrai recepto pavadinimas nemeluoja, bandelės tobulos! Ir tiktų ne tik mėsainiams, bet ir savaitgalio pusryčiams, karštos su gabalėliu sviesto.. :))
Reikės:
Puodelis – 250
ml.
Kvietinių miltų
– 2 1/2 puod. (400g.);
Sausų mielių
– 14 g. (arba šviežių 30 g.);
Cukraus – 2 v.š.
(25 g.);
Kambario
temperatūros vandens – 3/4 puod. (180ml.);
Kiaušinių – 2
vnt.;
Aliejaus – 2
v.š. (30ml.)
Druskos – 2 a.š.
(8g.)
Kiaušinio
plakinio (kiaušinis suplaktas su 1 v.š. pieno);
Sezamo sėklų
1. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, mieles ir
cukrų. Atskirai suplakame kiaušinius su vandeniu ir aliejumi.
2. Plakinį supilame ant sausų produktų mišinio,
gerai sumaišome. Kai jau sunku maišyti, beriame druską ir pradedame minkyti
rankomis. Minkome, kol tešla taps elastinga. Jei reikia, beriame šiek tiek
daugiau miltų.
3. Tešlą dedame į aliejumi išteptą dubenį,
uždengiame ir kildiname šiltoje vietoje apie valandą, turi pakilti dvigubai.
4. Tešlą perminkome, padaliname į 10 lygių dalių,
suformuojame bandeles, uždengiame ir dar kartą kildiname apie pusvalandį.
5. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu,
apibarstome sezamo sėklomis ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio
orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai paruduos.
Šaltinis: Sigita Cooks
Šaltinis: Sigita Cooks
2015 m. rugpjūčio 20 d., ketvirtadienis
Pomidorų padažas žiemai
Padažas puikus, naudosiu ir makaronams su faršu ir kaip padažą picos padui, manau bandysiu ir bolognesse padažą su juo gaminti :)) Super! Originaliame recepte rašo, jog ir baalndėliams troškinti jis puikiai tinka.
4-5
stiklainiukai po 0,5 l. (man gavosi 7)
3 kg. pomidorų
4 raudonosios
paprikos
5 dideli
svogūnai
1 galvutė
česnako
1 stiklinė
cukraus
3 v.š. druskos
150 ml. acto (9
%)
1 а.š. maltų
juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono
(nedėjau)
1 а.š. maltos
kalendros (tinka ir grūdeliai)
1 а.š. baziliko
(naudojau džiovintą)
Pomidorus užplikome
verdančiu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome nedideliais gabaliukais.
Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą,
beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1 val. - kol išgaruoja dalis
skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame
susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame
blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame.
Laikome šaltai. Skanaus!
Šaltinis: Jurgittos receptai
2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis
Cukinijų-morkų mišrainė žiemai
Skonis labai švelnus :)
6-7
stiklainiukai po 0,5 l.:
2,5 kg.
cukinijos (nuluptos ir išskobtais sėklalizdžiais)
1 kg. morkų
3 dideli
svogūnai
2 v.š.
susmulkinto česnako
130 gr.
cukraus
2 v.š. druskos
(nubraukti)
250 ml.
aliejaus
130 ml. acto
3 v.š.
smulkintų krapų
Cukinijas supjaustome mažais kubeliais, morkas
sutarkuojame burokine trintuve, svogūnus smulkiai supjaustome. Dedame į puodą
daržoves ir visus produktus, išskyrus krapus ir česnakus. Kai užverda,
patroškiname 25 min. ant vidutinės ugnies. Tuomet sudedame česnakus ir krapus,
paverdame dar 10 min. Sudedame į sterilius stiklainiukus. Laikome šaltai.
Skanaus!
2015 m. rugpjūčio 14 d., penktadienis
Naminiai ledai su vanile ir muskatu
Labai paprastai pagaminami, tačiau daug kartų skanesni nei parduotuviniai, labai skanu mėgstamos uogienės ar uogyčių užsidėti.. :)
Reikės:
0,5 ar mažiau nei pusę saldinto kondensuoto pieno (apie 200 g)
400 ml šaltos
plakamosios grietinėlės
1 a.š. vanilės (naudojau Dansukker vanilinį cukrų su natūralia vanile)
žiupsnelis šviežiai
sutarkuoto muskato riešuto (aš naudojau jau maltą, ko gero šviežiai tarkuotas dar geresnio skonio priduotų)
Į erdvų dubenį
supilkite kondensuotą pieną ir grietinėlę, sudėkite vanilę bei muskatą ir plakite iki standžių putų. Dėkite į šaldiklį ir šaldykite per nakt.
Šaltinis: Beatos virtuvė
2015 m. rugpjūčio 11 d., antradienis
Cukinijų,morkų ir paprikų mišrainė žiemai
Puiki mišrainė žiemai, tiks ir prie mėsos ir viena su duonos riekele. :))
6-7 stiklainėliam po 0,5 l reikės:
2 kg cukinijų
500 g paprikos
500 g morkų
500 g svogūnų
0.5 l pomidorų
padažo
200 ml aliejaus
150 g cukraus
150 ml acto
2 v. š. druskos
maltų juodųjų pipirų
Daržoves nuplauti,
nuvalyti ir supjaustyti kubeliais ar šiaudeliais. Į puodą įpilti aliejaus ir
jame pakepinti svogūnus, paskui suberti morkas ir paprikas. Suberti visus
prieskonius, išskyrus actą. Daržoves virti 20 min. Suberti pjaustytas cukinijas
ir dar pavirti 20 min. Supilti actą ir pavirti apie 20 min. Išpilstyti karštą
mišrainę į iškaitintus stiklainius ir palikti atvėsti.
Šaltinis: Virtuvės kertelės
2015 m. rugpjūčio 1 d., šeštadienis
Mielinės spurgos 2
Be galo, lengvos, purios spurgos, verta išbandyti ir įsitikinti patiems! :)
Įmaišalui:
30 g šviežių
mielių
1 šaukštas
cukraus
200 ml šilto
pieno
2 kaupini
šaukštai miltų 405 D
100 g sviesto
12 trynių
500 g miltų 405
D
50 ml brendžio
100 g miltelinio
cukraus
žiupsnelis
druskos
aliejaus gruzdinimui
1. Ištrinti mieles su cukrumi, išmaišyti su pienu ir
miltais. Palikti, kad susidarytų putų kepurėlė.
2. Sviestą
ištirpinti.
3. Trynius ištrinti su cukrumi iki balto kremo.
4. Miltus
persijoti ir suberti į įmaišalą, palengva maišant supilti likusius produktus.
Užminkyti tešlą (minkyti apie 20 min, kuo ilgiau minkysite tuo lengvesnės ir
puresnės spurgos gausis) ir palikite augti valandai, kol išaugs dvigubai.
5. Pakočioti
tešlą ant aliejumi ištepto darbastalio (aš kočiojau ant miltais pabarstyto
paviršiaus), išspausti apskritimus maždaug 8-10 cm skersmens, įdėti šaukštelį
džemo ir užspausti kraštelius, formuojant spurgą, jei darote be įdaro tiesiog
išspauskite apskritimus ir leiskite jiems pakilti apie 20-30 minučių. Įkaitinti
aliejų gilesnėje keptuvėje. Atsargiai dėti spurgas į aliejų ir kepti po 2-3
minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusias spurgas išimti ant popierinių
rankšluosčių.
Recepto šaltinis: Žaidžiame virtuvę
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)