2018 m. rugsėjo 16 d., sekmadienis

Sausainiukai su obuoliais

Tobuli sausainiukai rudeniui. :)) Minkštučiai, sakyčiau net labiau pyragaičiai, švelniai salstelėję, pagardinti cinamonu, tobulai tiks prie popietinės kavos ar arbatos. :)) 
Reikės:
4 obuolių;
1a.š. malto cinamono;
1v.š. smulkaus cukraus;
200g margarino kepiniams;
200g grietinės;
650ml miltų;
1 pakelio vanilinio cukraus;
2 kiaušinių trynių;

Žiupsnelio druskos.

Miltus suberiame į didelį dubenį ir sumaišome su žiupsneliu druskos ir pakeliu vanilinio cukraus. Per vidurį padarome duobutę ir sudedame smulkintą margariną, grietinę, kiaušinių trynius. Tešlą suminkome rankomis ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.
Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome mažomis skiltelėmis. Užberiame cinamoną, smulkų cukrų ir išmaišome.
Tešlą padaliname į keturis kamuoliukus. Kiekvieną jų, ant miltuoto stalo, iškočiojam į platų skritulį ir padaliname jį į 12 lygių dalių. Ant plačiausios dalies dedame po gabalėlį obuolio ir susukame ragelius.
Dėliojame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduoja.

Šaltinis: Gabrielės blogas