2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Karamelinis tortas

Tortas - favoritas! Kaip sakoma, genialumas slypi paprastume :)) Jei norite ryškesnio skonio, galite sluoksnį padengti vyšniomis, jos čia labai tinka.. 


23 cm skersmens kepimo formai reikės ( aš naudojau 20 cm):
Biskvitui:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g aliejaus
 230 g miltų
 20 g kepimo miltelių
1.      Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
2.      Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3.      Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
4.      Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens (aš naudojau 20 cm) apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Kremui:
500 g maskarponės
1 indelis (400 ml) karamelės
2 šaukštai kavos likerio arba brendžio

Maskarponę ir karamelę sudedame į vieną didelį dubenį, įpilame 2 šaukštus kavos likerio arba brendžio  ir išplakame elektriniu plaktuvu arba išsukame šaukštu iki vientiso kremo.

Torto surinkimas:
Kiekvieną biskvitą sulaistyti juodąja arbata su citrinos sultimis, aptepti kremu.
Šioje nuotraukoje tortas iš dvigubos normos:
Pjūvis:
Biskvitas iš Saulėta virtuvė.
Kremas iš knygos „Metai Beatos virtuvėje“.

13 komentarų:

  1. Sveiki, o kokia cia karamele naudojate? Ar tiktu Rududu? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, būtent Rududu ir naudojau:)) tik prieš tai palaikiau ją kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.:)

      Panaikinti
    2. Dekui :) kai
      isbandysiu, parasysiu, kaip sekesi :) tik as nemegstu tokiu riebiu tortu, todel niekada nenaudoju marskapones, ja pakeiciu liesesne varske :)

      Panaikinti
  2. ar tiktu "parduotuviniai" biskvitai?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip gražiai ir skaniai atrodo :O , net seilė nutįso ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. pabandysiu iskept,aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti