4 didesni obuoliai
2 dideli arba 3 mažesni kiaušiniai
130 ml. aliejaus
130 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
180 g. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
0,5 a.š. cinamono su maišyto su 0,5 a. cukraus
perlinio cukraus pabarstymui
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir
supjaustyti ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį išilgai, negiliai įpjauti (žr.
nuotrauką).
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska
išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl
viską gerai išplakti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti
mikseriu. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus šiek tiek
įspaudžiant sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cinamonu su cukrumi ir
perliniu cukrumi. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., arba kol
gražiai paruduos. Vidų patikrinti mediniu pagaliuku: jei jis sausas - pyragas
iškepęs. Skanaus!
Recepto šaltinis: Aj-receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą