2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Karamelinis-riešutinis tortas "Smaližius"

Receptą nusižiūrėjau tinklaraštyje Skanu, gražu ir su meile Rita..., tik šį tą pakeičiau pagal save, pabandžiau kepti ne trapnius lakštus, o biskvitinius, torčiukas saldus, su labai jaučiamu riešutų poskoniu, man šiek tiek užgožė karamelę, galbūt kitą kart mažiau riešutų dėčiau.. :))
21 cm tortui reikės (~2 kg tortui):
Tešlai:
~200 g miltų
300 g minkšto sviesto
3 v.š . virto kondensuoto pieno
100 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
200 g žemės riešutų be luobelių (galima ir kitokių )
3 kiaušiniai
Kremui:
2 indeliai po 380 g virto kondensuoto pieno ( iš jų 3 v.š.bus sunaudoti tešlai)
400 ml  grietinėlės 35 % riebumo
1 citrinos sultys
Sulaistymui:
Juodoji arbata su citrinos sultimis
Iš anksto išsiverdame 2 indelius kondensuoto pieno su cukrumi.Verdame puode su vandeniu 2-2,5 val.Palaukiame kol atvės.Riešutus dedame į smulkintuvą ir sutriname.Paskrudiname orkaitėje iki auksinės spalvos.
Biskvitams:
Kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės. Pridedame 3 v. š. virto kondensuoto pieno ir plakame toliau. Dedame riešutus, sviestą ir toliau plakame. Miltus išmaišome su kepimo milteliais ir sijojame į tešlą, turi gautis greitinės tirštumo (tepama tešla, kaip biskvitui).
Kiekvieną lakštą kepti atskirai po du šauktštus tešlos dedant į formą ir paskirstant. Man gavosi 7 lakštai, dar 2 trupiniam buvau pasilikus, bet užtektų ir vieno. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje po 10-15 min. kiekvieną .Kepame iki auksinės gražios spalvos, patikrinam su mediniu pagaliuku ar iškepęs.
Kremui:
Kremui plakame šaltą grietinėlę ir po šaukštą dedame šalto virto kondensuoto pieno. Plakame iki standžių putų.Pilame citrinos sultis ir dar plakame. Kremą reikia ragauti. Sutepame papločius. Kremu aptepame šonus ir viršų. Biskvitus sulaisčiau juodąja arbata su citrinos sultimis.

Skanaus!


2015 m. gegužės 23 d., šeštadienis

Keksiukai su obuoliais ir traškia kepurėle

 Labai patiko šie keksiukai, purūs, minkšti, paprastai ir greitai pagaminami, jei laiko trūksta galite kepurėlės ir neruošti, o vietoj obuoliukų dėti kitas mėgstamas uogas (vyšnias, juoduosius serbentus, mėlynes..), ar šokolado gabalėlius... Pati tešla tikrai super! 
Stiklinė:200 ml
Traškiai kepurėlei:
1 stiklinės miltų
5 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
5 v.š. tirpinto sviesto
žiupsnio druskos
1 a.š. cinamono
Keksiukams:
230 g miltų
2 1/4 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
2 didelių kiaušinių
150 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
100 ml aliejaus
3/4 stiklinės pieno
1 obuolio
Traškios viršūnėlės gamyba:
1. Sumaišome sausus produktus ir supilame ištirpusį sviestą.
2. Su pirštais paminkome, kol gausis trupinukai.
Keksiukų gamyba:
1. Nedideliame dubenyje sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
2. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
3. Įpilame aliejų - išplakame.
4. Įpilame pieną - išplakame.
5. Suberiame miltus ir išmaišome.
6. Įmaišome nedideliais kubeliais supjaustytus nuluptus obuolius (galima ir tarkuotus).
7. Tešla užpildome tris ketvirtadalius keksiuko formelės. Pabarstome trupiniais.
8. Kepame iki 180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol įkištas ir ištrauktas
medinis pagaliukas bus švarus.
9. Iškepusius keksiukus 10 minučių atvėsiname formoje ir tada išimame.



Skanaus!
Šaltinis: Širšių lizdas

2015 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Keksiukai Su "Karvutėmis“ arba su vafliniais kokosiniais batonėliais „Siesta“

Vieni keksiukai nuotraukoje puošti baltojo šokolado-grietinėlės kremu, grietinėlę pakaitinau iki 55°C, į ja subėriau smulkintą baltą šokoladą (100 g), per nakt laikiau šaldytuve ir prieš dedant ant keksiukų suplakiau iki standumo, galima įdėti truputį želatinos dėl standumo. :)
 Reikia:
150 g minkšto sviesto
150 g cukraus
3 kiaušinių
200 g miltų
200 g varškės
šaukštelio kepimo miltelių
šaukštelio vanilinio cukraus
10 saldainių "Karvutė" (bet kokių, su riešutais ar be) arba 5 saldainiai 'Siesta' (aš tešlą dalinau per pusę į vieną dalį dėjau 5 karvutės saldainius ir į kitą dalį 2 siestos šokoladėlius)

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami. Įmaišome  pertrintą per sietelį varškę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir švelniai įmaišome į tešlą.
Nuluptas karvutes pasmulkiname peiliu ir taip pat įmaišome į tešlą:
Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis ir sukrečiame tešlą (2/3 keksiukų formelės tūrio).

Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį, kol dailiai pakyla ir rudai pageltonuoja..

Šaltinis: Tarp vėjo gūsių

2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Varškės pyragas su pudingu ir žemės riešutais

Tešlai reikės:
 200 g. sviesto
1 v.š. grietinės
 saujelė skrudintų žemės riešutų (Riešutus naudokite kepintus, smulkintus, tortams puošti, būna PC)
 apie 300 ml. miltų
 šaukštelis kepimo miltelių

1.      Iš tešlai skirtų produktų paruoškite tešlą pyragui.
2.      Sviesta išlydyti, į  kiek atvėsusį  įmaišyti miltus persijotus su kepimo milteliais, riešutus,  grietinę ir užminkykite  tešlą.
3.      Padalinti i dvi dalis ir įdėti į šaldymo kamerą  20-čiai min.
4.       Į 26 cm. kepimo formą įtarkuoti vieną dalį tešlos, tolygiai paskirstyti ir pilti įdarą.

Įdarui reikės:
400-500g.varškės
200 ml.  cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
vanilinio pudingo pakelis

1.      Varškę  pertrinti per sietelį ir sumašyti su  išplaktais su cukrumi kiaušiniais.
2.      Grietinę sumaišyti su  vaniliniu pudingu, įmaišyti į varškės masę.
3.      Supylus įdarą ant viršaus užtarkuoti antrą tešlos dalį.
4.      Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.


Šaltinis: Skanus gyvenimas

2015 m. gegužės 12 d., antradienis

Marcipaniniai sukučiai

Skanios, minkštos bandelės. Tik kitą kart ir į pačią tešlą dėčiau cukraus, nes saldumo man pritrūko. :)
Tešlai
450 g miltų
200 ml pieno
100 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
1/2 a. š. druskos
2 a. š. sausų mielių (25 g šviežių)
Įdarui
75 g minkšto sviesto
30 g cukraus
40 g tarkuotos marcipaninės masės

1 kiaušinis bandelėms aptepti

aguonų bandelėms pabarstyti
1. Įdarui visus ingredientus sumaišyti iki vientisos masės.
2. Pieną pašildyti iki kūno temperatūros ir supilti į didelį dubenį. Piene ištirpinti mieles, sudėti sviestą, kiaušinį ir druską. Po truputį suberti miltus ir minkyti, kol tešla taps blizgi ir elastinga. (Pagal receptą tešlos kildinti nereikia, nors aš kildinau).
3.Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočioti į 20 x 60 cm dydžio stačiakampį ir aptepti paruoštu įdaru. Tuomet tešlos stačiakampį sulankstyti į tris dalis ir supjaustyti į 9 juosteles.
4.Kiekvienos juostelės galus pasukti į priešingas puses. Paruoštas juosteles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir šiltai kildinti 30 minučių.
5.Pakilusias bandeles aptepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti aguonomis. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių, kol bandelės apskrus. Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

2015 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Sumuštinukai-keksiukai

Greitai paruošiamas užkandis :)) Labai panašų variantą, pagal save pasitobulintą užtikau Facebook puslapyje: "Pas Rimuką virtuvėje", čia rašoma, kad tokių keksiukų-sumuštinukų variantų daugybė. :)
Reikės:
forminės duonos
pomidoro
paprikos
krapų
karšto rūkymo kumpelio ar dešros
svogūno, tinka ir poras ar svogūnų laiškai
Majonezo
Kečupo
Ferm. sūrio (naudojau kietą mocarelą)
Iš forminės duonos puodelio pagalba išspauskite apskritumus, juos pakočiokite, kad taptų plonesni. Visus ingridientus smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su 2-3 šuakštais majonezo ir 1-2 šaukštais kečupo. Paruoštus duonos skritulėlius klokite į keksiukų kepimo formą ir dėkite po šaukštą įdaro. Kepkite iki 180°C apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir duonos krašteliai gražiai apskrus.

2015 m. gegužės 2 d., šeštadienis

Torto dengimas saldainių mase (marshmallow) ir mano pirmojo bandymo rezultatas

Torčiukas dengtas saldainių mase, puoštas cukrinėmis gėlėmis. :)) Internete pilna receptų kaip paruošti šią masę, tačiau man patiko aprašymas šiame recepte, kuriame viskas aiškiai, detaliai pateikta. :)) O zefyriukus nudojau šiuos, dar geriau naudoti baltus:)) Manieji dažyti žalia splava "Leaf green" iš "Americolor".
22 cm tortui apdengti reikia:
150 g zefyrų (marshmallow)
0,5 a. š. citrinos sulčių
1 v. š. vandens
1 a. š. sviesto
apie 0,5 kg cukraus pudros

1. Zefyrus su sultimis, sviestu bei vandeniu ištirpiname vandens garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Vis pamaišant, kad zefyrai tolygiai išsilydytų. Gaunasi vientisa, lipni masė.
2. Gautą masę perdedam į didesnį dubenį ir po kelis šauktus beriam cukraus pudros. Nereikia suberti visos pudros iš karto, geriausia po biški ir tik išmaišius iki vientisos masės berti dar :) Tad vis maišom kol galima su šauktu, po to kai pasidaro per sunku tada išimam masę ir dedam ant stalo (aš naudoju silikoninį kilimėlį) apibarstytu pudra. Tada tešlą vėl apibarstom pudra ir minkom. Kol tešla gaunasi tąsi ir ištempta nesuplyšta. (Kai tešla pradeda lipti prie rankų - rankas papudruojam ir ant stalo ar tešlos beriam pudros ir minkom :) ).

3. Kai tešla paruošta galima dėti norimų dažų ir kočioti reikiamo dydžio plotą tortui apdengti arba daryti įvairias figurėles. Taip pat paruoštą masę galima suvynioti maistinę plėvelę ir laikyti apie mėnesį laiko, geriausia šaldytuve (jeigu iki savaitės tai galima ir kambario temperatūroje), prieš naudojant išimti kad šiek tiek atsileistų :)

Marshmallows, kuriuos naudojau:
Recepto šaltinis: GB šokoladinė svajonė