2015 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Keksiukai Su "Karvutėmis“ arba su vafliniais kokosiniais batonėliais „Siesta“

Vieni keksiukai nuotraukoje puošti baltojo šokolado-grietinėlės kremu, grietinėlę pakaitinau iki 55°C, į ja subėriau smulkintą baltą šokoladą (100 g), per nakt laikiau šaldytuve ir prieš dedant ant keksiukų suplakiau iki standumo, galima įdėti truputį želatinos dėl standumo. :)
 Reikia:
150 g minkšto sviesto
150 g cukraus
3 kiaušinių
200 g miltų
200 g varškės
šaukštelio kepimo miltelių
šaukštelio vanilinio cukraus
10 saldainių "Karvutė" (bet kokių, su riešutais ar be) arba 5 saldainiai 'Siesta' (aš tešlą dalinau per pusę į vieną dalį dėjau 5 karvutės saldainius ir į kitą dalį 2 siestos šokoladėlius)

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami. Įmaišome  pertrintą per sietelį varškę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir švelniai įmaišome į tešlą.
Nuluptas karvutes pasmulkiname peiliu ir taip pat įmaišome į tešlą:
Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis ir sukrečiame tešlą (2/3 keksiukų formelės tūrio).

Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį, kol dailiai pakyla ir rudai pageltonuoja..

Šaltinis: Tarp vėjo gūsių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą