2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

Maskarponės sūrio tortas




Biskvitas:
3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremas:
500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės 36 %
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilinio cukraus
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.

Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

Recepto šaltinis: AJ-receptai

Karšti sumuštiniai su tunu

Super, karšti sumuštiniai neįprastai!:))

Reikės:
Tuno aliejuje 
Agurko
Mėlynojo svogūno
Svogūno laiškų
Fermentinio sūrio
Juodųjų alyvuogių
Majonezo
"Santa Maria" prieskonių "Pasta Rossa" ir "Chilli Explosion"
Pipirų, druskos

Supjaustykite agurką, mėlynąjį svogūną, svogūno laiškus. Pasmulkinkite alyvuoges. Sūrį sutarkuokite. Sudėkite prieskonius, tuną ir sumaišykite su 2-3 šaukštais majonezo. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Skanaus!

2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Žagarėliai pagal Beatą


Reikės:
4 kiaušinių
2 šaukštų cukraus
100 g grietinės
Žiupsnelio druskos
450 g mil
0,5 – 1 l rapsų arba saulėgrąžų  aliejaus kepti
Cukraus pudros (žagarėliams pabarstyti)

1.       Išplakite kiaušinius su cukrumi, druska ir grietine.  Į masę suberkite miltus ir viską sumaišykite.
2.       Kai jau nebegalėsite maišyti šaukštu, pradėkite minkyti ranka, tik nepasiduokite pagundai pridėti per daug miltų. Tešlą paminkykite rankose, ji turėtų greitai sukibti, bet jūs vis dar ją minkykite, o kai jau bus vientisa, gana elastinga, pradėkite daužyti ją į stalą. Po to, tešlą padėkite į šaldytuvą  „pailsėti“ apie 30 min.
3.       Iš tešlos iškočiokite kelių milimetrų storio lakštą ir formuokite žagarėlius.  Padalykite juostomis, supjaustykite rombais ir per vidurį padarykite įpjovą, vieną dalį pernerkite per ją.
4.       Kepkite įkaitintame aliejuje. Kai iškeps dėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad į žagarėlius prisigertų mažiau aliejaus.
5.       Iškepusius apibarstykite cukraus pudra.

2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Non plus ultra sausainiukai (receptas nr.2)

Non plus ultra iš lotynų kalbos išvertus reiškia tobulybę. :)) Tokie ir yra šie sausainiukai, nieko nei pridėsi nei atimsi. Receptas nr. 2, nes juos gaminu pagal kitą receptą, pirmas štai čia. Šis receptas man patiko labiau, nes sausainiai iškepę nebuvo kieti, o minkštučiai ir traškūs.:)


Reikės:
280 g miltų
Žiupsnelis vanilinio cukraus
250 g kambario temperatūros sviesto
3 kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymo)
200 g cukraus
Mėgstamo džemo (recepte buvo nurodytas abrikosų)

1.      Sviestą išsukite su cukrumi (100g), sudėkite trynius, vanilinį cukrų ir miltus. Ir gerai išmaišykite. Laikykite šaldytuve apie 30 min.
2.      Dubenyje sumaišykite baltymus su cukrumi (100g), kol išsimaišys. Dubenį dėkite ant garų vonelės ir švelniai maišykite kol cukrus ištirps.
3.      Baltymus gerai išplakite, iki standžių putų, apie 10 min.
4.      Tešlą iškočiokite 4-5 mm storio ir išspauskite sausainiukus. Ir dėkite juos į kepimo popieriumi padengtą skardą.
5.      Pripildykite konditerinį maišelį baltymų mase ir išspauskite po truputį ant kiekvieno sausainio.
6.      Orkaitę įkaitinkite iki 150°C, kai įdėsite sausainius kepti, temperatūrą sumažinkite iki 120°. Po 12 minučių temperatūra sumažinkite iki 85°C ir kepkite 10-12 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti.
7.      Suklijuokite sausainukus po du su trupučiu džemo.

Skanaus.:)

Recepto šaltinis: Baking with Sibella

Tinginio varškės tortas su džiovintomis slyvomis

 20 cm. skersmens torto formai reikės: 
360 g. riebios varškės (2 pak. po 180 g)
360 g. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių (2 pak. po 180 g)
180 g. sviesto (minkšto)
200 g. džiovintų slyvų
10 v.š. brendžio arba juodos arbatos
½ dėžutės kondensuoto pieno (dėžutėje 385 g)
1 a.š. vanilinio cukraus
1. Prieš pusė dienos iki torto gaminimo užmerkiau švarias džiovintas slyvas brendyje.
2. Sausainius sulaužiau nedideliais gabalėliais ir atidėjau į šalį.
3. Elektrinio plaktuvo pagalba išplakiau minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Gautą masę sumaišiau su brendyje išmirkusiomis slyvomis ir smulkintais sausainiais.
4.Torto formą išklojau kepimo popieriumi ir suverčiau tinginio masę. Tortą pastačiau šalti ir bręsti nakčiai į šaldytuvą.

Skanaus!

P.S.Recepte dar buvo dedami riešutai, tačiau aš jų nedėjau.

Recepto šaltinis: Sezoninė virtuvė

2013 m. balandžio 12 d., penktadienis

Sluoksniuotas batonas


Traški išorė ir minkštas vidus. Puikus.:))

Įmaišui:
50 gr. miltų
 30 ml. vandens
 1/3 arb. šaukštelio sausų mielių
 Šiltame vandenyje ištirpinti mieles, suberti miltus, užminkyti tešlą ir pastatyti šiltai, kad pakiltų dvigubai.
Tešlai:
 250 gr. miltų
 125 ml. vandens
 3 gr. sausų mielių
 šaukštelis druskos
 šaukštelis cukraus

1.  Mieles su cukrumi ištirpinti šiltame vandenyje ir leisti pastovėti apie 10 min.
2.  Maišant su miltais dėti po gabalėlį įmaišo. Užminkyti tešlą ir pastatyti šiltai 20-čiai minučių.
3. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti kvadratą, ištepti aliejumi, vos, kad blizgėtų. Sulankstyti kaip voką, vėl iškočioti ir sutepti aliejumi. Taip reikėtų pakartoti apie 3 kartus.
4. Iškočioti kvadratą sutepti aliejumi ir susukti į volelį.  Pastatyti šiltai pusvalandžiui, kad pakiltų.
5. Viršų aptepti kiaušinio tryniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 C. 30 min.

Skanaus :)

Recepto šaltinis:Skanus gyvenimas

2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Faršo lizdeliai


Likau labai patenkinta rezultatu, labai labai skanūs kotletukai.:)) Valgytojai išgyrė.:))
Reikės:
 kiaulienos faršas (1 kg)
 morkos (2 vnt.)
 svogūnai (2 vnt.)
 fermentinis sūris (100 g)
 majonezas (keli valg. šaukštai)
 druska
 pipirai
 kiaulienos prieskoniai

 Gaminimas:
Kiaulienos faršą išprieskoniuokite , išmaišykite ir formuokite nedidelius "lizdelius". Sudėkinte ant skardos užklotos kepimo popieriumi ir išteptos aliejumi. Morkas sutarkuokite , svogūnus supjaustykite ir apkepinkite keptuvėje, kol suminkštės. Kai atvės, dėkite po šaukštą į kiekvieną "lizdelį". Sūrį sutarkuokite ir išmaišykite su majonezu, dėkite po šaukštą ant viršaus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min.

SKANAUS :)

Recepto šaltinis: "Mantingos" receptų konkursas: čia.

Pyragas "Draugystė"





Tešlai reikės:
2 kiaušiniai tešlai + 0,5 varškei ir 0,5 viršaus aptepimui
250 g margarino, super pagardina "Vilniaus Kepiniams"

185 g cukraus
2 nubraukti a. š. kepimo miltelių
500 g miltų
Vanilės esencijos ar vanilinio cukraus
Pirmam įdarui reikės:
Obuolių tyrės ir 1 a.š. cinamono
Antram įdarui reikės:
500 g varškės
0,5 kiaušinio
Vanilinio cukraus
Citrinos žievelės

Gamyba:      
1.      Išplakti kiaušinius su cukrumi iki baltumo, dėti sutarkuotą margariną, kepimo miltelius, vanilę, suberti miltus ir pradėti minkyti. Tešlą padalyti pusiau.
2.      Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200°C įkaitintoje orkaitėje pakepti, kol ant viršaus atsiras plutelė.
3.      Ištraukti iš orkaitės, palaukti kol atvės, tada uždėti obuolienę, po to varškės įdarą. Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Šakute nupieškite "groteles" ir dėkite į orkaitę.
4.      Kepti 150°C temperatūroje apie 15min, vėliau pakelti iki 200°C ir kepti kol paruduos.

Recepto šaltinis: SM