26
cm. skersmens 10-čiai lakštų reikės:
180
gr. sviesto
180
gr.cukraus
4
dideli kiaušiniai
480
gr. medaus
2
a. š. sodos
630
gr. miltų
1. Visus
lakštams skirtus produktus, išskyrus miltus ir sodą sudėti į puodą, kurį
įstatyti į kitą indą su verdančiu vandeniu.
2. Masę,
nuolat maišant (kad nesuvirtų kiaušiniai), kaitinti ant garų, kol viskas
ištirps ir masė taps vientisa.
3. Tuomet sudėti gesintą actu sodą, permaišyti ,
suberti persijotus miltus ir išmaišyti tešlą. Tešla gaunasi nei skysta nei
tokia kieta, kad paimtum į rankas. Na tokia maišoma šaukštu :) Paruoštą tešlą
pastatyti į šaldytuvą 10-12 val.
4. Po to tešlą išimti ir palaikyti 3-6 val.
kambario temperatūroje. Iš kepimo popieriaus išsikirpti 10 26 cm. apskritimų,
ant kiekvieno dėti 3 šaukštus paruoštos tešlos ir šaukštu arba silikonine
mentele tolygiai paskirstyti per visą plotą. Kad tešlą būtų lengviau tepti,
šaukštą arba mentelę pamirkyti vandenyje.
5. Paruoštą
kepimui lakštą dėti į skardą ir uždėti formos šonus, kad kepant nesiplėstų į
ploti, o kiltų į aukštį. Pastatyti į 180 C. įkaitintą orkaitę ir kepti 7-10
min., kol lakštas gražiai paruduos. Lakštui iškepus, atvėsinti ir nuimti nuo
kepimo popieriaus.
Kremas:
500
gr. grietinės
600
gr. grietinėlės
200
gr. cukraus
30
gr. želatinos
citrina
1. Išplakti
grietinėlę, atskirame inde grietinę su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę,
įspausti sultis palengva sumaišyti abi mases.
2. Želatiną
užpilti maždaug 80 ml. šilto vandens, leisti išbrinkti, išmaišyti ir
pakaitinti, kol ištirps. Atvėsinus palengva supilti į kremą. Permaišyti ir
pastatyti 15-20 min. šaltai.
3. Biskvitus
sulaistyti šalta juoda arbata.
Sutepti
lakštus.
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą