2013 m. gegužės 29 d., trečiadienis

Baltojo šokolado keksiukai




Receptas čia

Šį kart su šaldytomis mėlynėmis.:))

Kai tešlą sudėsite į formeles, į kiekvieną keksiuką įberkitę šviežių ar šaldytų mėlynių.

Skanaus!

2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Jogurtinis tortas


Reikės:
1 l persikų skonio jogurto (tačiau galite naudoti kokį jūs mėgstate)
Vanilinio cukraus
2 skirtingų skonių želė (pasidaryti iš anksto)
2 bananų
3 v.š. su kaupu želatinos
200 ml vandens želatinai išbrinkinti
6 v.š. cukraus

P.S. Bet iš esmės įdarui galite naudoti ką tik mėgstate, aš vasarą įdedu braškių, recepto autorė pataria įdėti saujelę kepintų žemės riešutų.

  1. Želė pasidarykite iš anksto, kad spėtų sustingti. Aš pasidarau iš vakaro.
  2. 200 ml vandens stiklinėje išbrinkinti 3 šaukštus želatinos.
  3. Į jogurtą suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Ir išplakti plaktuvu.
  4. Išbrinkusią želatiną kaitinti garų vonelėje, kol ištirps, tik neleiskite jai užvirti.
  5. Želatiną po truputį pilkite į jogurtą, nuolatos maišydami.
  6. Formą ištepkite aliejumi. Pilkite sluoksnį joguto, padėkite į šaldytuvą pastingti. Tada sudėkite želė gabalėlius, bananus ir vėl užpilkite sluoksniu jogurto, ir taip palaipsniui, kol sudėsite visus turimus ingriedintus ir supilsite visą jogurto masę. Tokių sluoksniu galite daryti kiek norite.

Recepto šaltinis: Žurnalas “Klubas”. 

2013 m. gegužės 24 d., penktadienis

Pikantiški sumuštinukai

Greitas ir paprastas užkandis.:))


Reikės:
Duonos
Virtų kiaušinių
Majonezo
Kečupo
Krapų
Česnako
Druskos

Duonos riekeles pakepinkite aliejuje. Ištrinkite česnaku, apibarstykite druska. Tada aptepkite majonezu, sudėkite riekelėmis pjaustytą kiaušinį, užspauskite kečupo ir pabarstykite krapais.

Skanaus!:))

2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Crepes su bananais



 12 didelių blynų reikės:
4 šaukštai tirpinto sviesto
 4 kiaušiniai
 1 stiklinė pieno ( 250 ml. )
 1 stiklinė miltų
 Druskos

 Crepams ištirpiname sviestą ,atvėsiname,tada dedame kambario temperatūros kiaušinius ir plakame,pilame pieną ,dedame miltus ,druską ir maišome ,kad neliktų gumuliukų. Toliau kepame kaip lietinius. Bananus perpjauname per pusę ir įsukame į blynelius.

Skanaus.;))

2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis

Pyragas "Zebriukas"




Reikės:
200 g sviesto;
4 kiaušinių;
200 g bulvių krakmolo;
1 stiklinės cukraus;
2 v. š. su kaupu miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
3 a. š. kakavos;
šaukštelio vanilinio cukraus.


1. Minkštą sviestą triname su cukrumi iki purumo.
2. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
3. Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
4. Šaukštu lėtais judesiais įmaišome į skystąją tešlą.
5. Tešlą dalijame į dvi lygias dalis. Į vieną jų įmaišome kakavos miltelius, o į kitą tiek pat miltų (tris šaukštelius). Tai reikalinga tam, kad abi tešlos dalys būtų vienodo klampumo, antraip sunkesnioji dalis nusės į dugną ir sugadins dryžuotumą.
6. Dabar didžiausias "žaidimas". Į riebalais pateptą kepimo formą, geriau apvalią, dedame šaukštą baltos tešlos ir šiek tiek palaukiame. Toliau - šaukštą rudos tešlos ir vėl palaukiame. Vėl baltos, po to vėl rudos ir taip, kol sudėsime visą tešlą. Tešlą reiktų stengtis dėti į patį viduriuką, formos nejudinti ir nekratyti. Tešla pati pasiskirstys, kaip beatrodytų klampi. Ir nieko baisaus, jei sluoksneliai iš viršaus uždengs vienas kitą. Žodžiu dėliojam, truputį palaukiam ir vėl dėliojam...
7. Formą su tešla pašauname į 180 laipsnių kaitros orkaitę ir kepame 30 - 40 minučių arba kol įbestas medinis pagaliukas iš vidurio išlenda sausas.

Skanaus!:)))

Recepto šaltinis: Tarp vėjo gūsių

2013 m. gegužės 7 d., antradienis

Vištienos dešra – Salchichon de pollo

Reikės:
0.5 kg žalios vištienos filė
Paprikų (naudojau geltoną ir oranžinę)
kelių juodų alyvuogių
2 kiaušinių baltymų
2 v.š. bulvių krakmolo
300 ml grietinėlės 30%
1 didesnės skiltelės česnako
1 a. š. druskos
pipirų

Vištienos filė pasmulkiname, sudedame į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) , supilame grietinėlę, sudedame kiaušinių baltymus ir įdedame skiltelę česnako ir krakmolą. Viską susmulkiname iki vientisos masės. BŪTINA smulkinti tik „blenderiu“, su mėsmale sumalti netinka!!!

Į masę suberiame druską, pipirus, žoleles, mėgiamus prieskonius. Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į višitenos masę. Ten pat sudedame pjaustytus džiovintus pomidorus, alyvuoges.Viską gerai išmaišome.

Imame dvigubą folijos lapą, ant jo dedame vištienos masę. Susukame storą vyniotinį. Folijos galus užrišame. Visą vyniotinį stipriai surišame su siūlu ar virvute.
Kišame vyniotinį į 2 maistinius maišelius. Jų galus ir visą vyniotinį taip pat surišame stipriai.
Dedame vyniotinį į puodą su verdančiu vandeniu. Vyniotinis turi laisvai plaukioti, todėl puodą imame kuo didesnį. Verdame 40 min. Išimame iš puodo ir paliekame atvėsti. Nakčiai dedame į šaldytuvą. Neišvyniojame. Kitą dieną vyniotinį jau galima išvynioti ir skanauti
Labai skani, natūrali virta dešra! Pasigaminti tikrai nėra sudėtinga. Į dešrą priedų galima ir nedėti, jei nenorite. Iš šios normos gavosi 850 g dešros.

P.S. Priedus galite rinktis kokius tik norite, galite išvis jų nedėti.:)

Recepto šaltinis: Virtuvės kertelės

2013 m. gegužės 4 d., šeštadienis

Biskvitinis medaus tortas



26 cm. skersmens 10-čiai lakštų reikės:
180 gr. sviesto
180 gr.cukraus
4 dideli kiaušiniai
480 gr. medaus
2 a. š. sodos
630 gr. miltų
1.      Visus lakštams skirtus produktus, išskyrus miltus ir sodą sudėti į puodą, kurį įstatyti į kitą indą su verdančiu vandeniu.
2.      Masę, nuolat maišant (kad nesuvirtų kiaušiniai), kaitinti ant garų, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa.
3.       Tuomet sudėti gesintą actu sodą, permaišyti , suberti persijotus miltus ir išmaišyti tešlą. Tešla gaunasi nei skysta nei tokia kieta, kad paimtum į rankas. Na tokia maišoma šaukštu :) Paruoštą tešlą pastatyti į šaldytuvą 10-12 val.
4.       Po to tešlą išimti ir palaikyti 3-6 val. kambario temperatūroje. Iš kepimo popieriaus išsikirpti 10 26 cm. apskritimų, ant kiekvieno dėti 3 šaukštus paruoštos tešlos ir šaukštu arba silikonine mentele tolygiai paskirstyti per visą plotą. Kad tešlą būtų lengviau tepti, šaukštą arba mentelę pamirkyti vandenyje.
5.      Paruoštą kepimui lakštą dėti į skardą ir uždėti formos šonus, kad kepant nesiplėstų į ploti, o kiltų į aukštį. Pastatyti į 180 C. įkaitintą orkaitę ir kepti 7-10 min., kol lakštas gražiai paruduos.  Lakštui iškepus, atvėsinti ir nuimti nuo kepimo popieriaus.

Kremas:
500 gr. grietinės
600 gr. grietinėlės
200 gr. cukraus
30 gr. želatinos
citrina
1.      Išplakti grietinėlę, atskirame inde grietinę su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę, įspausti sultis palengva sumaišyti abi mases.
2.      Želatiną užpilti maždaug 80 ml. šilto vandens, leisti išbrinkti, išmaišyti ir pakaitinti, kol ištirps. Atvėsinus palengva supilti į kremą. Permaišyti ir pastatyti 15-20 min. šaltai.
3.      Biskvitus sulaistyti šalta juoda arbata. Sutepti lakštus.

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas