Bandelėms (už kurių receptą dėkoju Aušrai iš Tarp Vėjo Gūsių)
25 g šviežių mielių
300 ml pieno
1 didelio kiaušinio
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų cukraus
šaukštelio druskos
500 g miltų
šaukšto sviesto bandelių paviršiui patepti
linų sėmenų arba sezamo sėklų paviršiui pabarstyti
Bandelėms mieles ištrinkite su puse stiklinės
drungno pieno, įberkite truputį cukraus ir pastatykite šiltai, kad pakiltų,
maždaug 20 min. (aš įdedu į 30 laipsnių kaitros orkaitę).
Į dubenį supilkite pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite
likusį cukrų ir druską ir šiek tiek pamaišykite. Supilkite mielių mišinį ir vėl
išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išminkykite (jei rankomis, tai darykite
mažiausiai dešimt minučių). Tešla turėtų gautis glotni, minkšta ir šiek tiek
lipni. Suformuokite rutulį, kurį įdėkite į dubenį, užklokite maistine plėvele
ir palikite šiltai, kol pakils dvigubai, priklausomai nuo sąlygų, tai turėtų
trukti apie valandą.
Pakilusią tešlą padalinkite į aštuonias dalis (stenkitės lygias),
kiekvieną gabalėlį paminkydami ir suformuodami standų, dailų kamuoliuką.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių kaitros.
Tešlos kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo
skardos ir dar palikite, kad pakiltų, maždaug
pusvalandžiui.
Pakilusias bandeles patepkite lydytu sviestu ir apibarstę linų
sėklomis ar sezamu, pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 - 180 minučių iki dailiai
auksinės spalvos.
Mėsos paplotėliams:
Apie 1 kg kiaulienos faršo
2 šaukštai džiuvėsėlių
1 kiaušinio
pipirų, druskos
Mėsytę išmaišykite su šiais ingridientais ir formuokite kotletukus, bet jei turi būti ne maži ir ne per ploni, nes kepant išsausės. Bebaigiant kepti ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po šaukštelį garstyčių ir po riekelę čedario sūrio.
Ala barbekiu padažui:
Alyvuogių aliejaus kepimui
Mažo svogūno
2 - 3 skiltelės česnako
rūkytos paprikos miltelių (naudojau ne rūkytos)
druskos, pipirų
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio acto
2 šaukštų Vorčesterio padažo
6 šaukštų kečupo
Smulkiai pjaustytą svogūną su česnaku pakepinkite ant alyvuogių aliejaus, įberkite šaukštą cukraus, bei druską ir pipirus. Ir pakepinkite dar 10 min, kad svogūnai karamelizuotųsi. Sudėkite papriką.
Įpilkite acto, leiskite, kad nusigaruotų. Įpilkite Vorčesterio padažo, ir kečupo.
Dar reikės:
Salotų lapų
Pomidoro
Marinuotų agurkėlių
Čedario sūrio
Garstyčių
Gruzdintas bulvytes dariau pagal Beatos receptą: http://www.tv3play.lt/programos/beatos-virtuve/334363
Padažo receptas iš čia.
Padažo receptas iš čia.
Skanaus!
rūkytos paprikos būna Vynotekose :)
AtsakytiPanaikintiGeras, nei nebūčiau pagalvojus ten ieškoti, ačiū!:)
Panaikinti