2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Vyniotinis su obuoliais


1 kg obuolių
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
1/2 arb. šaukštelio cinamono
4 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g miltų          
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g šokolado
5 valg. šaukštų grietinės (30% riebumo)

1.      Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynius ir išplakame juos su žiupsneliu druskos, bei cukrumi iki standžių putų.
2.      Po to po vieną įdedame kiaušinio trynius pamažu maišant.
3.      Po to palaipsniui įberiame miltus persijotus su kepimo milteliais.
4.      Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Įdedame vanilinio cukraus ir cinamono, išmaišome.
5.      Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Ant viršaus paskirstome paruoštą tešlą ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
6.      Iškepus ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame truputį atvėsti. Apverčiame pyragą taip, kad viršuje būtų obuolių sluoksnis. Nuimame kepimo popierių ir suvyniojame pyragą į vyniotinį. paliekame ataušti.
7.      Į puodą sudedame šokoladą ir grietinę, kaitiname ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taps vienalytė. Paruoštą masę paskirstome ant vyniotinio.

Recepto šaltinis: Baltoje lėkštėje


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą