Alyvuogės:
100 g (be kauliukų, citrinomis įdarytos, tačiau jei tokių nemėgstate, galite
rinktis be įdaro arba juodąsias)
Varškė:
100 g
Žiupsnelis druskos
Aguonos:
50 g
Saulėgrąžos:
50 g
Migdolai:
50 g (drožlės)
Sezamo
sėklos: 50 g
Spanguolės:
50 g (džiovintos)
1. Varškę sutrinkite
elektriniu trintuvu iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos.
2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose
apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau,
saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek tiek apkepti. Visus produktus
suberkite į atskirus indelius, kad juose būtų lengviau apvolioti sūrio
rutuliukus.
3. Rankas sudrėkinkite vandeniu, į saują su
šaukšteliu dėkite varškės masę, ant jos – alyvuogę, iš visų pusių apspauskite
ir gautą rutuliuką apvoliokite pasirinktuose prieduose. Valandą arba kelias
palaikykite šaldytuve, kad šiek tiek sustingtų.
Galite tiekti vienus arba su įvairiomis
duonelėmis, trapučiais ar traškučiais.
Skanaus!
Recepto šaltinis: Ji24
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą