2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

Varškės rutuliukai su staigmena viduje



Reikės:
Alyvuogės: 100 g (be kauliukų, citrinomis įdarytos, tačiau jei tokių nemėgstate, galite rinktis be įdaro arba juodąsias)
Varškė: 100 g
Žiupsnelis druskos
Aguonos: 50 g
Saulėgrąžos: 50 g
Migdolai: 50 g (drožlės)
Sezamo sėklos: 50 g
Spanguolės: 50 g (džiovintos)
 1. Varškę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos.
 2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek tiek apkepti. Visus produktus suberkite į atskirus indelius, kad juose būtų lengviau apvolioti sūrio rutuliukus.
 3. Rankas sudrėkinkite vandeniu, į saują su šaukšteliu dėkite varškės masę, ant jos – alyvuogę, iš visų pusių apspauskite ir gautą rutuliuką apvoliokite pasirinktuose prieduose. Valandą arba kelias palaikykite šaldytuve, kad šiek tiek sustingtų.
 Galite tiekti vienus arba su įvairiomis duonelėmis, trapučiais ar traškučiais.


Skanaus!

Recepto šaltinis: Ji24

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą