Tešlai:
200 g
sviesto, kambario temperatūros
150 g
cukraus
1
kiaušinis
250 g
miltų, prasijotų
25 g
kakavos
1 a.š.
kepimo miltelių
Įdarui:
500 g
kreminės varškės
150 g
cukraus
150 g
grietinės
1 v.š.
krakmolo
1 a.š.
vanilinio cukraus
Visų pirmą paruošti tešlą – sviestą
ištrinti su cukrumi iki baltos ir vientisos masės. Įmušti kiaušinį ir gerai
išmaišyti. Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Miltų
mišinį palaipsniui įmaišyti į sviesto ir cukraus mišinį. Tešla gausis minkšta,
lengvai minkoma. Maždaug ketvirtadalį tešlos atidėti.
Kepimo formą (aš naudojau 20X30cm)
iškloti kepimo popieriumi arba tiesiog ištepti sviestu. Ir paėmus didįjį tešlos
gabalą, juo rankomis iškloti kepimo formos dugną ir kraštus.
Visus įdaro ingredientus sumaišyti ir
supilti į formą.
Iš atidėtos tešlos dalies suformuoti
nedidelius rutuliukus ir sudėti ant varškės įdaro, lengvai įspausti. Įkaitinti
orkaitę iki 180°C.
Paruoštą pyragą dėti į orkaitę ir kepti
50-60 minučių. Pjaustyti tik pilnai atvėsusį pyragą, nes kitaip gali įdaras
ištekėti.
Skanaus!
Recepto šaltinis: Dideli eksperimentai mažoje virtuvėje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą