2013 m. liepos 24 d., trečiadienis

Varškės tortas su juodaisiais serbentais

20 cm. skersmens torto formai
Biskvitui:
1 kiaušinis
35 gr. miltų
45 gr. cukraus
15 gr. aliejaus
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. kepimo miltelių

Varškės kremui:
4 po 100 gr. saldūs varškės sūreliai (labai tinka "Mūsų" vaniliniai sūreliai)
200 gr. 35 % grietinėlės
50 gr. cukraus
15 gr. želatinos

Juodųjų serbentų užpilui:
200 gr. juodųjų serbentų (aš naudojau šaldytus)
60-100 gr. cukraus (pagal skonį)
10 gr. želatinos
2 v.š. vandens.

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu plakame, kol masė padvigubės. Plakdami pilame aliejų. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Į 20 cm. formą nuimamais kraštais tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname, nuimame kepimo popierių.
Varškės kremas. Želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į dubenį. Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir maišome, kol gausime vientisą, lygų kremą. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Dedame į formą biskvitą ir užpilame ant jo varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol sustings (stingsta pakankamai greitai)
Juodųjų serbentų užpilas. Želatiną užpilame 30 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Jei naudojate šaldytus, prieš tai atšaldykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Atvėsiname (!) ir užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį). Skanaus!
P.S. Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 gr. tad man kremo saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu :) Jei norit saldžiau, tai į serbentus berkit gerokai daugiau cukraus.


Recepto šaltinis: Aj-receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą