20
cm. skersmens torto formai
Biskvitui:
1 kiaušinis
35 gr. miltų
45 gr. cukraus
15 gr. aliejaus
1 a.š. vanilinio
cukraus
0,5 a.š. kepimo
miltelių
Varškės
kremui:
4 po 100 gr. saldūs
varškės sūreliai (labai tinka "Mūsų" vaniliniai sūreliai)
200 gr. 35 %
grietinėlės
50 gr. cukraus
15 gr. želatinos
Juodųjų
serbentų užpilui:
200 gr. juodųjų
serbentų (aš naudojau šaldytus)
60-100 gr. cukraus
(pagal skonį)
10 gr. želatinos
2 v.š. vandens.
Biskvitas.
Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu plakame, kol masė padvigubės. Plakdami pilame
aliejų. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir
lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Į 20 cm. formą nuimamais kraštais
tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20
min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas
iškepęs). Atvėsiname, nuimame kepimo popierių.
Varškės
kremas. Želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20
min.). Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į dubenį.
Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir maišome, kol
gausime vientisą, lygų kremą. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies,
atvėsiname ir išmaišome su kremu. Dedame į formą biskvitą ir užpilame ant jo
varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol sustings (stingsta pakankamai greitai)
Juodųjų
serbentų užpilas. Želatiną užpilame 30 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.
Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Jei naudojate šaldytus, prieš
tai atšaldykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą. Beriame cukrų ir
paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal
skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame
želatiną, išmaišome. Atvėsiname (!) ir užpilame ant jau sustingusio varškės
kremo. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį). Skanaus!
P.S.
Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 gr. tad man kremo
saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu :) Jei norit saldžiau, tai į
serbentus berkit gerokai daugiau cukraus.
Recepto šaltinis: Aj-receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą