Senokai kepiau sūrio pyragą, tad ir vėl atėjo jam laikas. :)) Nes aš juos tiesiog dievinu..
Šis iš tiesų nieko neišsiskiriantis. Rekomenduoju kepti norint kažko lengvo ir neįmantraus.:)) Kitaip tariant - klasikos. P.S. Ant pyrago viršaus užliejau aviečių padažą. :))
Naudojau 20 cm skersmens kepimo formą.
Šis iš tiesų nieko neišsiskiriantis. Rekomenduoju kepti norint kažko lengvo ir neįmantraus.:)) Kitaip tariant - klasikos. P.S. Ant pyrago viršaus užliejau aviečių padažą. :))
Naudojau 20 cm skersmens kepimo formą.
Pagrindui:
90g avižinių sausainių
40g lydyto sviesto
Kremui:
500g kreminio sūrio
3 v.š. grietinės
150g cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
2 a.š. vanilės ekstrakto
2-3 v.š.
citrinos sulčių
1. Sviestu
ištepkite kepimo formą. Kadangi kepimo metu pyragą teks įstatyti į vandeniu
pripildytą skardą, kepimo formą iš išorės kuo sandariau apvyniokite folijos
popieriumi. Aš apvynioju trim sluoksniais, kad vanduo nepatektų į vidų.
2. Sausainius
sutrupinkite kočėlo pagalba, juos sumaišykite su su lydytu sviestu ir suberkite
į kepimo formą. Pagrindą geriausia formuoti su bulvių košei trinti skirtu
įrankiu arba tiesiog gerai suspausti rankomis.
3. Orkaitę
įkaitinkite iki 200°C. Pyrago pagrindą kepkite 10 min. Po to atvėsinkite.
4. Po
to orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 170°C.
5. Dubenyje
išmaišykite kreminį sūrį su grietine ir cukrumi. Įberkite žiupsnelį druskos,
įpilkite vanilės, citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite. Atskirame inde
lengvai išplakite kiaušinius, po to įmaišykite juos į kremą. Paruoštą masę
supilkite į kepimo formą.
6. Tada
formą įstatykite į gilią skardą ir įpilkite užvirinto vandens tiek, kad vanduo kepimo
formą apsemtų iki pusės. Kepkite apie 50 min. - iškepusio sūrio pyrago vidurys
neturi būti visiškai tvirtas (pajudinus formą, turėtų priminti drebučių
konsistenciją). Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti. Po to
išimkite pyragą iš formos ir atšaldykite mažiausiai 6 val., o geriausiai
palaikyti šaldytuve per naktį.
Pyragą galima aptepti mėgstama uogiene, pabarstyti
sausainių trupiniais ar cukraus pudra.
Skanaus!
P.S.
Sūrio pyragui galite naudoti bet kokią kreminę varškę, tinka ir maskarponė,
ricotta, kreminis sūris „Philadelphia“, kreminė varškė, pvz. „President“, ją
nuolatos naudoju pyragams - puiki. Bet šį kart kaip tyčia laksčiau per tris
skirtingus prekybos centrus ir nebuvo mano mėgstamiausios, tad išbandžiau „Farm
Milk“ir tikrai ši varškė puikios konsistencijos ir puikiai tinka sūrpyragiams.
Recepto šaltinis: Cukrinės svajonės