2013 m. spalio 31 d., ketvirtadienis

Klasikinis sūrio pyragas

Senokai kepiau sūrio pyragą, tad ir vėl atėjo jam laikas. :)) Nes aš juos tiesiog dievinu..
Šis iš tiesų nieko neišsiskiriantis. Rekomenduoju kepti norint kažko lengvo ir neįmantraus.:)) Kitaip tariant - klasikos. P.S. Ant pyrago viršaus užliejau aviečių padažą. :))

Naudojau 20 cm skersmens kepimo formą.
Pagrindui:
 90g avižinių sausainių 
 40g lydyto sviesto
Kremui:
 500g kreminio sūrio
 3 v.š. grietinės
 150g cukraus
 žiupsnelis druskos
 3 kiaušiniai
 2 a.š. vanilės ekstrakto
2-3        v.š. citrinos sulčių

1.      Sviestu ištepkite kepimo formą. Kadangi kepimo metu pyragą teks įstatyti į vandeniu pripildytą skardą, kepimo formą iš išorės kuo sandariau apvyniokite folijos popieriumi. Aš apvynioju trim sluoksniais, kad vanduo nepatektų į vidų.
2.      Sausainius sutrupinkite kočėlo pagalba, juos sumaišykite su su lydytu sviestu ir suberkite į kepimo formą. Pagrindą geriausia formuoti su bulvių košei trinti skirtu įrankiu arba tiesiog gerai suspausti rankomis.
3.      Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Pyrago pagrindą kepkite 10 min. Po to atvėsinkite.
4.      Po to orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 170°C.
5.      Dubenyje išmaišykite kreminį sūrį su grietine ir cukrumi. Įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite vanilės, citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite. Atskirame inde lengvai išplakite kiaušinius, po to įmaišykite juos į kremą. Paruoštą masę supilkite į kepimo formą.
6.      Tada formą įstatykite į gilią skardą ir įpilkite užvirinto vandens tiek, kad vanduo kepimo formą apsemtų iki pusės. Kepkite apie 50 min. - iškepusio sūrio pyrago vidurys neturi būti visiškai tvirtas (pajudinus formą, turėtų priminti drebučių konsistenciją). Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti. Po to išimkite pyragą iš formos ir atšaldykite mažiausiai 6 val., o geriausiai palaikyti šaldytuve per naktį.
 Pyragą galima aptepti mėgstama uogiene, pabarstyti sausainių trupiniais ar cukraus pudra.

Skanaus!

P.S. Sūrio pyragui galite naudoti bet kokią kreminę varškę, tinka ir maskarponė, ricotta, kreminis sūris „Philadelphia“, kreminė varškė, pvz. „President“, ją nuolatos naudoju pyragams - puiki. Bet šį kart kaip tyčia laksčiau per tris skirtingus prekybos centrus ir nebuvo mano mėgstamiausios, tad išbandžiau „Farm Milk“ir tikrai ši varškė puikios konsistencijos ir puikiai tinka sūrpyragiams.

Recepto šaltinis: Cukrinės svajonės

2013 m. spalio 28 d., pirmadienis

Rusiška pynė

Mano puodelis atitinka 300 ml
Tešlai reikės:
4 puodelių miltų (pasverti arba parasyt savo puodelio ml)
2 a.š. maltų linų sėmenų
2 ¼ a.š. sausų mielių
2 ½ a.š. cukraus
1 a.š. druskos
¼ puodelio aliejaus
1 a.š. acto
1 ¼ puodelio šilto vandens

Įdarui:
75 g minkšto sviesto
½ puodelio cukraus
2 a.š. cinamono

Perlinio cukraus apibarstymui (nebūtina)
1.      Pasiruoškite 26 cm skersmens kepimo formą. Formą padenkite kepimo popieriumi ir šonus gerai ištepkite sviestu.
2.      Mieles užpilkite šiltu vandeniu, įberkite cukraus ir palikite suputoti. Toliau dėkite visu likusius ingridientus ir suminkykite į vientisą masę.
3.      Palikite tešlą kilti apie 30 min – 1 h.
4.      Tešlą plonai iškočiokite, padarykite stačiakampio formos.
5.      Tešlą ištepkite sviestu, tada apibarstykite cinamonu, sumaišytu su cukrumi.
6.      Susukite į volelį ir tada perpjaukite per pus, kaip parodyta vaizdo įraše čia.

7.      Pynę įdėkite į kepimo formą ir pakildinkite dar 20-40 min.
8.      Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, pirmas 10 minučių, po to sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 30-40 min.


Skanaus! 

Recepto šaltinis: My Diverse Kitchen

2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Avižiniai batonėliai

Standartinei orkaitės kepimo skardai reikės:
300g avižinių dribsnių
50 g kokoso drožlių
80g Miusli dribsnių (su džiovintais vaisiais)
40g saulėgrąžų
3 v.š. sezamo sėklų (naudojau juodasias)
150g džiovintų datulių (galite keisti kitoms džiovintomis uogomis ar vaisiais)
60 g migdolų plokštelių
1st. linų sėmenų
30g rudojo cukraus
110g sviesto
200 ml medaus

1. Avižinius dribsnius, Miusli dribsnius, saulėgrąžas ir kokoso drožles sumaišome ir paskleidę kepimo skardoje kepiname 180 laisnių orkaitėje apie 10 min. kas 3 min permaišydami.
2. Paskrudinus sudėti į dubenį ir sumaišyti kartu su sezamu, pjaustytom datulėm, migdolų plokštelėm, linų sėmenim.
3. Puode ištirpinti cukrų, sviestą ir medų iki vienalytės masės, kaitinti iki virimo ir pavirti dar 2 min.
4. Karštą masę užpilti ant dribsnių ir gerai permaišyti.
5. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, paskleisti mišinį ir šaltu vandeniu suvilgytom rankom gerai suspausti. Kepti 170 laipsnių orkaitėje 15-18 min. Atvėsinti ir tik tada supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. 

Skanaus!

Recepto šaltinis: Vaivos kepiniai


2013 m. spalio 20 d., sekmadienis

Bandelės su lašinukais

Tešlai:
500 g miltų;
1 pakelis sausų mielių;
250 ml pieno;
50 g cukraus;
50 g sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
200 g lašinukų;
nedidelis svogūnas;
žiupsnelis kvapniųjų pipirų; cinamono;
2-3 š. džiūvėsėlių

 Šiltame piene ištirpinti cukrų, suberti mieles ir palaukti kol suputos. Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, įpjaustyti minkšto sviesto ar margarino (1). Viską gerai išmaišyti. Tešla minkyti 10-15 min ir palikti pusvalandžiui (2), kad pakiltų (3).
 Įdarui smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su trupučiu riebalų (4). Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyti lašinukai ir pašildoma (nespirginama) (5). Į lašinukus suberiami prieskoniai, džiūvėsėliai (6) ir išmaišoma.

 Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio papločiu. Iš jo stikline išspaudžiami skritulėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį įdaro (7). Skritulėlis sulenkiamas ir gerai užspaudus kraštus (8), dedamas į skardą siūle į apačią (9). Paliekama 10-15 min, kad pakiltų. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu (10)¬†ir kepamos apie 20 min.

Recepto šaltinis: Forelles receptai

2013 m. spalio 18 d., penktadienis

Keksiukai su obuolių gabaliukais

 Labai skanūs, drėgni:))
Reikės:
2-3 obuolių
140 ml aliejaus,
125 g cukraus (jei obuoliai saldoki, dėti mažiau),
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
2 kiaušinių,
190 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
Cinamono, cukraus ir perlinio cukraus apibarstymui

1.      Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais.
2.      Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišyti tešlą.
3.      Paruoštą tešlą supilstyti į formeles. Aš dėjau po šaukštą tešlos į kiekvieną.
4.       Ant viršaus sudėlioti obuolių gabalėlius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjaunu įstrižai. Užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi.

5.      Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.

2013 m. spalio 13 d., sekmadienis

Traškūs vafliukai

Super, gaunasi traškūs.:))
Reikės:
Kiaušiniai, 6 vnt.
Miltai, 2 stikl.
Cukrus, 1 stikl.
Vanilės ekstraktas, 2 a.š.
Druska, 1 žiups.
Sviestas, 200 gr.
1.      Išplakti kiaušinius su cukrumi ir druska.
2.       Įdėti miltų ir vanilės esencijos, gerai išmaišyti.
3.      Į padarytą tešlą supilti ištirpintą sviestą, išmaišyti ir kepti :)
Recepto šaltinis: čia